per Lig’in 12 haftası geride kalırken lider Başakşehir’in 7 puan gerisinde 4. sırada yer alan Galatasaray’da teknik direktör tartışması devam ediyor. Cimbom’un eski futbolcularından Ümit Karan, İlyas Tüfekçi, Cüneyt Tanman ve Semih Yuvakuran, bir dönem taraftarın ‘Riekerink Bey’ diye hitap ettiği hocaya sert sözlerle yüklendi. Futbol otoriteleri Riekerink’in Galatasaray için yeterli olmadığının altını çizdiler.

Galatasaray Süper Lig’in geride kalan 12 haftasında bir yandan zirve mücadelesinden uzaklaşarak 4. sırada 23 puanla lider Başakşehir’in 7 puan gerisinde yer alırken, bir yandan ise teknik anlamda tartışmaların odağında hazırlıklarını sürdürüyor. Geçici süreyle Galatasaray’ın göreve getirdiği Hollandalı hoca Jan Olde Riekerink geçtiğimiz sezondan beri görevini sürdürürken, alınan kötü sonuçlar sonrası yeni bir teknik adamın göreve getirilmesi ve Galatasaray’ın ona emanet edilmesi üzerinde tartışmalar tekrar alevlendi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Galatasaraylı eski futbolcular Ümit Karan, İlyas Tüfekçi, Cüneyt Tanman ve Semih Yuvakuran, hoca değişiminin şart olduğunu ve Cimbom gibi büyük bir kulübün daha deneyimli bir teknik adama emanet edilmesini gerektiğini ifade ettiler.

Geçen sezon Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra ‘kurtarıcı’ olarak göreve getirdiği Mustafa Denizli ile de istediği çıkışı yakalayamayan Cimbom altyapısı için göreve getirdiği Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink ile yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz sezondan beri takımın başında olan 53 yaşındaki teknik adam bir dönem taraftarlar tarafından ‘Riekerink Bey’ diye desteklenirken, şimdi ise taraftarın Hollandalı hocaya karşı güveni iyice azalmış ve ‘Riekerink bye bye’ demeye başladılar.

İLK HAFTALARI MUMLA ARIYOR
Sezona iyi başlayan Riekerink’in Galatasaray’ı ligde çıktığı ilk 7 maçta 5 galibiyet alırken, Trabzonspor maçıyla birlikte hızlı bir düşüşe geçti. Bordo-Mavililere sahasında 1-0 kaybeden Aslan ilk 7 hafta sonrasında oynadığı 5 maçta 3 mağlubiyet ve 2 galibiyet aldı. Bursaspor galibiyeti Cimbom’a şimdilik rahat bir nefes aldırsa da herkesin kafasında geleceğe dönük soru işaretleri yerini koruyor. Bir kesim Riekerink’in altyapının başına tekrar geri dönmesini savunurken, bir kesim ise Avrupa’da cezası dolayısıyla yer almadığı için Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda mücadele eden Galatasaray’ın sezon sonuna kadar Hollandalı hocayla yoluna devam etmesi yönünde fikirlerini belirtiyor. Fatih Terim iddiaları yönetim tarafından kesin bir dille yalanlanmamışken, Terim’in de bir gün tekrardan Galatasaray’a dönmek istediği ve Cimbom’u tekrar çalıştırmak istediği kulislerde dolaşmaya devam ediyor.

12 haftası geride kalan Süper Lig’de lider Başakşehir’in 7 puan gerisinde 4. sırada bulunan Galatasaray kaybettiği puanlar dolayısıyla zirve mücadelesinden kopsa da, yönetim daha fazla yarıştan kopmamanın hesaplarını yapıyor. ‘Riekerink Galatasaray için yeterli mi yoksa Hollandalı hocayla sezon sonuna kadar yola devam edilir mi?’ sorusunu futbol adamlarına yönelttik.

İLYAS TÜFEKÇİ: KEŞKE YÖNETİM DESTEKLEMESEYDİ
Riekerink’le uzun vadede gitmez, Galatasaray için yeterli bir hoca değil. Benim üzüldüğüm yönetimin bu kadar zor bir dönemden geçerken kulübü Riekerink’e emanet edilmemesi lazımdı. Futbol görüşü, bilgisi çok enteresan. Verdiği demeçler çok tuhaf. Galatasaray ona bir numara büyük. Keşke yönetim arkasında olmasaydı, çünkü Riekerink takıma hakim değil. Takım bir hocayı sever onun etrafında bir bütün olur ve bir takım gibi mücadele ederler ama öyle bir görüntü de yok Galatasaray’da. Bazı maçlarda resmen hayal kırıklığına uğradım özellikle Fenerbahçe derbisinde. Sokakta gazozuna maç oynar gibi oynuyorlar. Milyonlarca taraftarı olan bir takım gibi değil Galatasaray. İnsan kötü oynar ama ruh gibi oynamak Galatasaray futbolcusuna yakışmıyor.

ÜMİT KARAN: MAÇ OKUMASI ÇOK ZAYIF
Riekerink bana güven vermiyor, maç okuması çok zayıf. Galatasaray daha iyi bir teknik direktörle daha iyi işler yapabilir. Önümüzdeki 4 maçı alırsa devam eder ama yarıştan kopma ihtimali var. Ayrıca Terim gelmez takımın başına zannetmiyorum. Altyapıyı idare etmek kolay ama as takımda oyuncuları kontrol etmek aynı şey değil. Kötü sonuçlar devam ederse giden hoca olacak. Ayrıca takım her gün yorgun çıkıyor sanki 3 günde 1 maça çıkıyor gibi Galatasaray’ı anlamış değilim. Forma aşkı kaybolmuş gibi… Riekerink iyi niyetli ama bu iyi bir teknik direktör olmak anlamına gelmiyor çünkü tecrübesiz. Altyapıda 15 bin euro alırken, şuan yıllık 900 bin euro alıyor. Kendi memleketinde tanınmıyorken, şuan dünya tanıyor CV’sine Galatasaray hocalığını ekleyince.

CÜNEYT TANMAN: KADERİ SONUÇLARA BAĞLI
Teknik direktörü Sneijder’in tavsiyesiyle getirmiş olması Galatasaray’ın işini zorlaştırıyor. Takım kurgusunda Sneijder’in etkisinde kalma olasılığı çok yüksek, olmasa bile öyle bir algının ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu sadece Galatasaray taraftarının değil içerde oynayan oyuncular açısından da benzer sıkıntıları beraberinde getiriyor. İyi oynarken Yasin’in ilk çıkan oyuncu olması ve De Jong’un transfer edilmesinde Sneijder’in etkisi var. Tolga kadroya katılmışken 32 yaşındaki De Jong’un alınıp Selçuk’un vazgeçme projesi içerde de bazı dengeleri yanlış etkiliyor. Sene başında kazanırken Riekerink bey, Riekerink bye bye oldu. Riekerink’in kaderi sonuçlara bağlı. Kaybedeceği her puan tartışılacaktır. Baskılara dayanamayabilir.

SEMİH YUVAKURAN: YETERLİ TECRÜBESİ YOK
Galatasaray’ı toparlayacak olan hoca ve futbolcular. Kimse kimsenin işine bakmayacak. Bu takımı tekrar ayağa kaldırmak için uğraşacaklar. Gelirler de azalıyor Galatasaray kaybettikçe. Öte yandan altyapı için gelen bir hoca takımın başında şu anda. 1-2 maçlık idareten olan bir hocaya bu takımı veremezsin, bu galatasaray lamba değil ki… Geçmişine baktığınızda tecrübesi de yok. Hata yapılıyor, sonuçlarda ortaya çıkıyor. Sonra Galatasaray niye kötü deniyor? Futbolcuların eline kalmışsa eğer bu kulüp her geçen gün daha da kötü gider. Futbolcuya dayalı bir düzen olamaz. Öyle olduğu zaman zaten işler karışıyor.

Önceki İçerikFenerbahçe Avrupa’nın devlerine nal toplatıyor! Ünlü takımları geride bıraktı…
Sonraki İçerikErcan Varlıbaş: Muharrem Usta daha düzeyli eleştirileri hak ediyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz