Özel Olimpiyatlar Türkiye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Şişli Milli Eğitim iş birliği ile düzenlediği Şişli Oyunları’nda özel gereksinimli bireyleri sporun birleştirici gücü etrafında buluşturdu. “Özel Olimpiyatlar Türkiye Şişli Oyunları”, 3 Aralık 2025 tarihinde Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda adeta şenlik havasında gerçekleştirildi.

Etkinlik, saat 10.00’da kortej yürüyüşü ve açılış seremonisiyle başladı. Törene; Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Aziz Yalçınkaya, Şişli İlçe Millî Eğitim Müdürü Sevgi Yücel, Saadet Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü İsmail Çiftci, Özel Olimpiyatlar Türkiye Başkan Yardımcısı Tamer Oyguç ve Ülke Direktörü Murat Ağca katıldı. Protokol konuşmalarında, özel gereksinimli bireylerin spora erişiminin artırılması, eşit katılımın desteklenmesi ve sporun toplumda güçlendirdiği birlik duygusunavurgu yapıldı. Açılış, Saadet Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle renkli anlara sahne oldu.

Program kapsamında atletizm, 3×3 karma basketbol ve bocce branşlarında heyecan dolu müsabakalar gerçekleştirildi. Etkinlikte 90 özel sporcu, kendilerine eşlik eden 30 gönüllü partner sporcu ile sahada hünerlerini sergiledi. Sporcuların azmi ve enerjisi, tribünleri dolduran aileler, öğretmenler ve gönüllülerin coşkulu desteğiyle daha da yükseldi.

Program, müsabakaların ardından gerçekleştirilen madalya töreni ile tamamlandı. Özel Olimpiyatlar Türkiye Şişli Oyunları, Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluştururken, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama ve spora aktif katılımının önemini bir kez daha hatırlattı.

Önceki İçerikUluslararası Bosphorus Cup’ta Alp Eren Özkan’ın başarısı
Sonraki İçerikKadın futbolunda derbi Fenerbahçe’nin… Cihan Fulser izlenimlerini yazdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz