ALKIŞLAR TURKCELL’E

Turkcell kurulduğu günden bu yana 25 branşta 34000’den fazla sporcuya destek vermis.Bir firmanin para kazandığı ülkeye yatırım yapması cok güzel. A milli futbol takımına iletisim sponsorlugu ile baslayan destek her gecen gun daha arttı. TURKCELL genel müdürü Kaan Terzioglu da kendinden önceki genel müdürler gibi spora meraklı olunca sirket kaynaklarını düşünmeden spora aktarıyor. Bugune dek Turk sporuna 500 milyon tl aktaran TURKCELLin her şirkete ornek olmasını temenni ediyoruz .

BASKETBOLDA NE YAPARIZ

Basketbolda yeni bir heyecan bugün basliyor. Federasyonun eski yönetim kurulu üyesi Ömer Gürsoy’a rastladim.Gürsoy umutsuz bakın neler söyledi…

 

Avrupa Basketbol Şampiyonasına çok az bir zaman (31 Ağustos – 17 Eylül) kalması ve üstelik grup maçları ile final müsabakalarına ev sahibi ülke olmamıza karşın geçmiş dönemlerde hepimizin gönlünde yer eden 12 Dev Adam’ın şampiyona öncesi hazırlıkları kamuoyunu motive etmeye yetmediğini görüyorum. Bununla beraber Federasyonun da hiç bir organizasyon veya demeçlerinde Millilerimizi ve halkımızı bu şampiyonaya iyi hazırlayamadığını düşünüyorum. 2001’de Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak -bugün yönetimde olan oyuncularımız yakından bilirler- 12 Dev Adam organizasyonu için adeta seferberlik başlatmış ve tüm Türkiye hep bir ağızdan “şampiyon olacağız” diye haykırmıştık..
Takımı turnuva öncesinde dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı kabul etmiş, özerk olmayan ve bütçesinde para olmayan Basketbol Federasyonu oyunculara prim için dönemin Turizm Bakanı Mustafa Taşar ve hala TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan başlayarak havuza kaynak yaratmıştık.
Peki bugün ne oldu?
Niçin iddialı demeçler veremiyoruz? Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu daha bir kaç gün önce katıldığı bir programda Avrupa Şampiyonası ile ilgili sözler ile yazılı basında yer alamadı.. ne yazık ki Basketbolun içinde bulunduğu durumu futbola bağlamak hatasına düştüğü için “Futbolda ki yanlışlardan amatör branşlar zarar görüyor” sözleri manşete çıktı.
Halbuki Avrupa Şampiyonu olacağız sözü manşet olmalıydı.
Ama olamayacağız.. Ne yazık ki gerçek bu.. hatta yarı finale kalma şansımızı dahi görmüyorum.. hatta gelecek 3-4 yıl içinde de Milli Takımımızın Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarılı olma şansı yok.. bunları bugün değil.. 2016 Ocak ayından itibaren raporlarımda yazdım ve bunları “potada alarm zilleri” başlığıyla bu köşede Meriç Müldür çok güzel yazdı.
Burada suçlu aramıyorum.. Ama Henry Ford’un dediği gibi “hata değil çare bulun”..
Bu arayışta olmak gerekiyordu.. Bu yönetim için ise söyleyecek tek şeyim var: Rahmetli Turgut Özal, siyasi hayatında yaptıklarının yüzde 80’ini ilk 100 günde yaptı.. Çünkü hazır olarak Başbakanlığa gelmişti..
Peki, 2017 ülkemizde basketbol yılı değil miydi? Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş’un geldiği nokta, Banvit’in kupası, diğer takımların yatırımları , THY ile birlikte 9 Türk firmanın sponsorluğu ve Fenerbahçe’nin muhteşem Euroligue şampiyonluğu ..bu yıl tahminen 130-140 milyon Euro harcadık basketbola..
Ve ev sahibi olarak katılacağımız Avrupa Şampiyonası.. bundan güzel zamanlama olur mu aslında.. ama üzülerek söylüyorum olmayacak.. (17 ay önce sevgili Ergin Ataman ile birlikte ortak bir çözüm için herkesi göreve çağırmıştık)
2000’lerde 3 milyonluk bütçelerden bugün 150 milyon liralık bütçeye ulaşmış özerk federasyon, NBA’de oynayan bir çok oyuncumuza karşın hala Türk Basketbolu yukarı doğru düşüyor diyorum..
Bu sözün anlamını da sözün sahibi Amin Maalouf’a bırakayım: Toplum yasaları yerçekimi yasalarına benzemez, insan genellikle aşağı değil yukarı doğru düşer. İlkeler insanın palamarları, bağlarıdır; onları kopardığında serbest kalırsın, ama o zaman içi helyum gazıyla doldurulmuş ve yükseldikçe yükselen bir balona benzersin. Balon gökyüzüne yükseliyormuş izlenimi verse de aslında hiçliğe doğru yükselmektedir..
Ne yazık ki Turgay Demirel başkanlığının son 4yılında ilkeleri, palamarları,bağları kopardı.. bugün ki mirasın temelini attı..

Önceki İçerikSerdar Ali Çelikler: RvP Clichy’ye “Sakın gelme ben de kaçmaya çalışıyorum” dedi
Sonraki İçerikDenayer: Galatasaray’a dönmem 2 yılımı aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz