Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)’nin düzenlediği 6. Küresel Isınma Kurultayı’nda, Türkiye’de küresel ısınmayla mücadele konusu ele alındı. Enerji Verimliliği Derneği’nin desteklediği, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) düzenlediği 6. Küresel Isınma Kurultayı, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. “Yerel Yönetimler Küresel Isınma ile İlgili Neler Yapıyor?” konulu forum sonrası konuşan EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, futboldan yüzmeye sporun neredeyse tüm branşlarının da küresel ısınma tehdidi altında olduğunu söyledi!

“Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakamadık” diyen Toprak, “Burada hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Yani hiçbirimiz masum değiliz.bu olumsuz gidişten hayatın tüm alanları olduğu gibi spor etkinlikleri de payını alacak. Kulüpleri kadrolarına hava durumu uzmanları katmak durumunda kalabilir, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nın artık haziran aylarında oynanması mümkün olmayabilir” dedi.

“KÜRESEL ISINMA TEHDİDİ BİR GERÇEK”
EGD Başkanı Celal Toprak şunları söyledi: “Örneğin futbolu ele alacak olursak takımlar gelecekte giydikleri malzemeleri kürüsel ısınma koşullarına göre değiştirecek. Seyici belki aşırı ısınma nedeniyle bazı maçlara gelmeyecek. Bunlar bazılarına hayal gibi görünebilir ama küresel ısınma tehidid bir gerçek.”

Turizm açısından yaz kış ülkemiz için büyük önem arzeden Antalya’nın ileride futbol takımları için devre arası kampı için bile tercih edilemeyebileceğini ifade eden EGD Başkanı Celal Toprak, “sıcak yerler iyice ısınacak. Soğuk yerler, ılıman bir iklime bürünecek. Belki bir futbol takımı Antalya yerine ocak ayındaki devre arasında bile kamp yapmaya Erzurum’a gidebilecek. Maç saatleri değişecek. Gündüz maçı hayal olabilecek. Küresel ısınma basit bir tehlike değil” ifadelerini kullandı.

(Ajansspor)

Önceki İçerikSerkan Reçber ve Kaya Çilingiroğlu’ndan Şenol Güneş’e eleştiri
Sonraki İçerikNaim Süleymanoğlu vefat etti… Türk sporunun efsanesinin kalbi saat 15.00’te durdu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz