Galatasaray Kaptanı Büyük Mehmet’in Fenerbahçe’ye gitmesi ve yıl oynadıktan sonra jübile yapması yıllarca konuşulmuştur. Konuşmayan kişi ise Galatasaray’a kızarak Fenerbahçe’ye giden Mehmet Oğuz’dur. GS ve FB’nin ‘Büyük’ Mehmet’i yıllar sonra, topraksaha.net sitesine konuştu.

“Gökmen ve Yasin’le Galatasaray’a geldik. O yıl Florya’nın tapusu alınmıştı ama 13 sene oynadım Galatasaray’da, bir antrenman yapmak kısmet olmadı.”

“Birch’ü farklı kılan kondisyon antrenmanlarıydı. Türkiye’de o gelene kadar kondisyon bilinmezdi. Rakiplerin pili biterken biz hala sahada enerjik olurduk.”

“Galatasaray yıllarca şampiyon olamadı çünkü Fatih Terim ve Ali Yavaş dışında iyi futbolcu almadı.”

“Bana jübile yapacaklarına o maçı, Kemal Yıldırım’ın transferi nedeniyle Orduspor’la yapmaya karar verdiler. Bunun üzerine 1 yıl daha oynamak istedim. Coşkun Özarı’ya gittim, yönetimle konuşayım dedi. Meğer beni istemediğini söylemiş yönetime. Galatasaray beni 10 gün oyaladı. Transferin son günü, transfer döneminin bitimine 5 saat kala da bonservisimi verdiler.”

“Eğer hemen bir kulübe imza atmazsam 1 yıl futbol oynayamayacaktım. Herkes Cemil Turan yüzünden geçtiğimi söyledi ama işin aslı öyle değildi. Transferimi yapan gazeteci Yavuz Bayraktar’dı (Dönenim Milliyet Gazetesi FB Muhabiri).”

“Futbolu, futbol camiasından uzak kalmak için bıraktım.”

“Bizim zamanımızda formalar mevkilere göre verilirdi. Ben bunları umursamazdım, ‘İsteyen istediği formayı alsın’ derdim. Kaptanlık pazubandı da öyle. Hiç takmadım ama sahaya çıktığımda kaptanın kim olduğunu herkes bilirdi.”

“Arda Turan beni buldu. Stilin B.Mehmet’e benziyor demişler. Sen kimseye benzeme kendin gibi oyna dedim. İnşallah daha da başarılı olur.”

http://topraksaha.net/?p=5447

Önceki İçerik“Futbolcu olmasaydım piyanist olurdum…” Zico’nun anılarında Fenerbahçe yok!
Sonraki İçerikYeni bir spor dergisi yayın hayatına başladı: Socrates…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz