Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya’nın güçlü takımı Zenit’i 1-0 yenerek rövanş için avantaj yakaladı.

Bülent Tuncay, Kadıköy’deki maçı Karar’a yorumladı:

­Fenerbahçe’de Ersun Yanal çıkardığı 11’le sadece Zenit’i değil, stada gelen taraftarı da şaşırttı. Gözden çıkarılan ancak kulüp bulamadığı için elde kalan Slimani, kulübede otura otura paslanan Valbuena, oyuna girdiği her maçta göz dolduran ancak başlama vuruşunda sahada bir türlü olamayan Moses ilk 11’deydi.

Seyircisinin desteğini de alan Sarı- Lacivertliler sağlı sollu ataklarla Rus ekibi üzerinde baskı kurdu. Gol ise bir duran toptan geldi. Önüne düşen meşin yuvarlağa vurduğu isabetli şut ondan çook uzun süre beklenen goldü. Slimani oyunun kalan bölümünde çok etkili olamadı belki ama sonraki maçlar için az da olsa bir umut ışığı verdi.
Fenerbahçe’nin hızı golden sonra kesildi ama kontrolü kaybetmedi. Zenit’in geliştirdiği nadir ataklardan biri penaltı olarak faturalandırıldı. Penaltı da ise Harun’un başarısı vardı. Genç kaleci bir kez daha penaltıya izin vermeyerek bu konuda efsane olmaya doğru emin adımlarla yürümeye devam etti.
Fenerbahçe ikinci yarıda da hakim takımdı. Avrupa kupalarında rövanşa galibiyetle ve gol yemeden gitmenin avantajının bilinciyle kontrolü de elinden bırakmadı. Ersun Yanal, Zenit’in orta sahadaki artan etkinliğini kesmek için Ayew’i sahaya sürdü.
Maçın son bölümü satranca dönüşmüştü. Yanal’ın skoru tutma çabası sonuç getirdi ve Fenerbahçe turu aralayan skoru elde etti.
Kaleci Harun, Isla, Sadık, Eljif, takımın savunmadaki direnç noktalarıydı.
Sonuç olarak Fenerbahçe, maçın favorisi gösterilen ancak ligi bittiği için 2 aydır resmi maç yapmayan Zenit karşısında kazanarak çok önemli bir galibiyete imza atmış oldu.
Önceki İçerikTaner Sevim yazdı: Patlamış mısırla gelen sinema kanunu!
Sonraki İçerikDemirören’in şirketi, İddaa ihalesinde finale kaldı. Diğer aday İnteltek/Turkcell

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz