Türkiye’yi 2008 yılında “yardımseverlik koşusu” kavramıyla tanıştıran Adım Adım Yardımseverlik Platformu altında toplanan STK sayısı hızla artıyor. 

Başta İstanbul Maratonu, Runatolia ve NB Bozcaada Yarı Maratonu aracılığıyla olmak üzere ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamak için çalışan Adım Adım Yardımseverlik Platformu’na 17 STK daha katıldı. Yeni katılan STK’lar ile birlikte 29 STK’nın kayıtlı olduğu platformdaki kayıtlı STK sayısı 46’ya yükseldi.

Platforma yeni katılan STK’lar; ATLAS Sağlık Eğitim Vakfı, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Gülmek İyileştirir Derneği, Hayat Sende Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, Kaos GL, Karakutu, Köy Okulları Değişim Ağı, Bir Dilek Tut, Oy ve Ötesi, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği / Y-Peer Türkiye, SERÇEV – Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği, Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği, Türk Böbrek Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ve Yuva Derneği’dir. Platforma yeni katılan STK’lar Kasım 2017‘de gerçekleştirilecek İstanbul Maratonu’nda bağış toplamaya başlayacaklar.

Adım Adım Platformu, Temmuz 2017 itibariyle 28.316 gönüllü koşucusu ve 212.006 bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK’lara yaklaşık 24 milyon TL’lik bir bağış aktarılmasını sağlamıştır. Adım Adım,ipk.adimadim.org adresinden ulaşılan İyilik Peşinde Koş Yardımseverlik Platformu” ile bağış toplamaktadır.

Yardımseverlik koşusu süreci nasıl işliyor?
Koşucu tarafından Adım Adım çatısı altında bulunan STK’lardan ve bu STK’ların bağışa açtığı projelerden biri seçilir. Seçtiği projeye bağış toplamak için koşucu, ülkemizin en yüksek katılımlı yarış organizasyonlarından olan İstanbul Maratonu, Antalya Runatolia Maratonu ya da NB Bozcaada Yarı Maratonu’nda koşabilir. Maratonlardan birine kayıt yaptırdıktan sonra ipk.adimadim.org sitesi üzerinden Adım Adım Yardımseverlik Platformu’na da kayıt olur. Koşucu bundan sonra tüm sosyal çevresine desteklediği ve bağış toplamak üzere koştuğu/yürüdüğü projenin anlatılmasından sorumludur. Adım Adım ayrıca her koşucuya sosyal çevresine duyuru yaparken kullanabileceği ve desteklediği projeye özel hazırlanmış “bağış mektupları” şablonları ve bazı bağış toplama tüyolarını da kendi internet sitesi üzerinden sunar. Bağış yapacak olan herkes, koşucu tarafından gönderilen mektupta belirtilmiş ilgili STK’nın kendisine ait ve yardımseverlik koşusu için özel olarak açılmış hesap numarasına, koşucunun ismini de belirterek bağışlarını yatırır. Adım Adım Yardımseverlik Platformu, bağış toplanması esnasında herhangi bir mali alışverişe karışmamaktadır. Bağış süreci, maratonlardan 15 gün önce başlar ve 15 gün sonrasına kadar devam eder. Bu süre zarfında, tüm koşucular ipk.adimadim.org üzerindeki profillerinden bağışlarını anlık olarak takip edebilirler. Her bağıştan sonra sistem tarafından otomatik olarak bağış sertifikası gönderilir.

ADIM ADIM Hakkında

Adım Adım, Mart 2008‘te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusu kavramını Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk ve halen benzeri olmayan bir sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Yardımseverlik Platformu, başta uzun mesafe koşuları olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır. Adım Adım Yardımseverlik Platformu dört senedir her cumartesi sabahı koşu severleri buluşturmakta ve iki ayda bir yapılan takım maratonları ile kurumsal takımların oluşmasına ve son yıllarda iyilik peşinde koşan kurum sayısının artmasına yardımcı olmaktadır. Temmuz 2017 itibariyle 28.316 gönüllü koşucusu ve 212.006 bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK’lara aktarılan kaynak 23.811.454 milyon TL’ye ulaşmıştır. İyilik peşinde koşan herkes, Adım Adım koşucusu olabilir.

Önceki İçerikTurkcell, Bedensel Engelli Yelken Federasyonu’nun ana sponsoru oldu! Miray Ulaş, Avrupa 4.’sü
Sonraki İçerikRüştü Reçber’den Terim’e yanıt: Ben size değil ama o makama yakıştıramıyorum!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz