İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen MHK soruşturmasında hâkimliğe sevk edilen 7 şüpheliden 5’i tutuklandı.
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun yanı sıra Yunus Yıldırım, Alican Sağlar, Emre Kosif ve Ferdi Karadoruk hakkında tutuklama kararı verildi.
Şüpheliler, “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme” suçu kapsamında tutuklandı.
Tutuklanan isimler şöyle:
- Ferhat Gündoğdu
- Yunus Yıldırım
- Alican Sağlar
- Emre Kosif
- Ferdi Karadoruk
Soruşturma kapsamında hâkimliğe sevk edilen Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin hakkında ise tutuklama kararı verilmedi.
İki şüpheli, adli kontrol tedbiri ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında, bazı hakem ve gözlemcilerin objektif gerekçe olmaksızın klasman dışı bırakıldığı, atama ve puanlama süreçlerine müdahale edildiği iddia edildi.
Dosyada ayrıca hakemlerin kişisel ve sosyal çevrelerine göre fişlendiği, 2025 yılında Riva’da gerçekleştirilen sınavda bazı sınav evraklarının değiştirildiği ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun bir hakemi tehdit ettiği yönünde tespit ve beyanların yer aldığı belirtildi.
Başsavcılığın tutuklamaya sevk ettiği isimler ve isnat edilen suçlar şöyleydi:
1. Ferhat Gündoğdu: Görevi kötüye kullanma, tehdit
2. Ferdi Karadoruk: Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme, çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları bulundurma
3. Ahmet Şahin: Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme
4. Alican Sağlar: Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme
5. Emre Kosif: Görevi kötüye kullanma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme
6. Sebahattin Şahin: Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği
7. Yunus Yıldırım: Görevi kötüye kullanma






