KOŞAMAYANLAR İÇİN DÖRDÜNCÜ KEZ KOŞULACAK

Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmaları desteklemek üzere 2017 yılında dördüncü kez koşulacak. 7 Mayıs 2017’de, tüm dünyada, 12 ayrı saat dilimini kapsayan 33 farklı lokasyonda startı verilecek Wings for Life World Run’ın üst üste ikinci kez İzmir’de yapılacak Türkiye ayağı için www.wingsforlifeworldrun.com/tr sitesinde kayıtlar başladı.

Dünyanın dört bir yanında omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmaları desteklemek amacıyla koşulan Wings for Life World Run, bu sene 7 Mayıs’ta dünya çapında 33 ülkede koşulacak. Geçtiğimiz yıl 203 ülkeden, 130 bin katılımcı toplamda 1.255.000 kilometre koşmayı başardı. Geçen sene 12 ayrı saat dilimini kapsayan 34 lokasyondaki koşularda elde edilen tüm gelir, Wings For Life Vakfı’na aktarıldı ve omurilik felcinin tedavisi için araştırmalara fon yaratmak amacıyla kullanıldı. Wings for Life World Run Dördüncü yılında 33 ülke ve 150 binden fazla koşucu hedefiyle dünyanın en büyük koşularından biri olmak yolundakini hedefini devam ettiriyor. Yüzbinlerin aynı anda koşarak omurilik felçinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak yarattığı koşunun kayıtları açıldı.

wings-for-life-4İzmir İkinci Kez Ev Sahibi

Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı bu yıl ikinci kez İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl 8 bin kişinin omurilik felcinin tedavisi için kayıt olduğu koşu, bu yıl da yoğun katılıma sahne olacak. 7 Mayıs’taki koşu için start İzmir’de saat 14:00’de verilecek. 2016 koşusunda 8bin kayıtla Wings for Life World Run’ın en kalabalık ikinci şehri olan İzmir’de hedef yine dünyada en çok koşucunun yarıştığı koşulardan birini düzenlemek. Herkesin katılabileceği bu yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da tüm koşucularla aynı anda yarışa başlayacak.

Özgün Koşu Deneyimi

Wings for Life World Run farklı formatıyla da koşucular için ayrı bir deneyim yaratıyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona ermiş oluyor. Tüm dünyada yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor.

wings-for-life-5Rekor İtalyan Calcaterra’nın

Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 90 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste 2 kez dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014’te 78 kilometre, 2015’te 79 kilometre koşmuştu. 2016 yılında ise Giorgio Calcaterra, 88.44 kilometrelik koşusu ile hem Ketema’nın unvanını el geçirdi hem de rekoru bir hayli yükseğe taşıdı.

wings-for-life-2Üç Yılda Omurilik Felci Tedavisi İçin 17.8 Milyon Euro

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı’nın omurilik felcinin tedavisi araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004’te kurulan Wings For Life Vakfı’nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak. Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run 2015’te 4.2 milyon Euro olmak üzere iki yılda toplam 7 milyon Euro bağış toplandı. 2016 yılında ise dünya çapında 130.732 kişinin katılımıyla toplamda 6.6 milyon Euro bağış elde edildi. Wings For Life Vakfı için ilk üç yılda toplamda 17.8 milyon Euro rakamına ulaşıldı.

Önceki İçerikAhmet Nur Çebi: Beşiktaş’ı ilk yarıdaki uykudan taraftar uyandırdı
Sonraki İçerikFenerbahçe- Zorya maçı saat kaçta? Hangi kanal yayınlayacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz