FB TV’de Banu Şahin’in konuğu olan akademisyen Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, medya okuryazarlığı dersinin ortaöğretimde zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Medya okuryazarlığı dersinin özellikle ortaöğretimde zorunlu hale getirilmesi üzerine iletişim dünyasından benzer görüşler gelmeye devam ediyor. İletişim alanında Türkiye’de önde gelen isimlerden Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, Fenerbahçe TV’de Banu Şahin’in konuğu oldu.

Medya okuryazarlığı dersinin masaya yatırıldığı programda konuşan İnceoğlu, dersin zorunlu hale getirilmesini konusunda görüş belirtirken; medya okuryazarlığı dersinin iletişim fakültesi mezunları tarafından verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AİLE BAKANLIĞI AÇIKLANDI

Çocukların güvenli internet kullanımı için yol haritası belirleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, son dönemde önemi iyice artan medya okuryazarlığı dersinin eğitimin ilk yıllarından itibaren çocukların yanı sıra ailelere de verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye’de çocuklara yönelik kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen koruyucu ve önleyici politikaların ele alınması ve yeni bir yol haritasının oluşturulması amacıyla düzenlenen “Türkiye’de Çocuklara Yönelik Koruyucu ve Önleyici Politikaları Değerlendirme Çalıştayı”nın sonuç raporunu yayımladı.

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin çocuk koruma ve araştırma merkezlerinden temsilcilerin katılımıyla düzenlenen çalıştayın sonuç raporunda, var olan çalışmalar, detaylı bir şekilde ele alınırken, çocuk koruma sisteminde yapılması gereken değişiklikler ve hayata geçirilecek yeni uygulamalara ilişkin öneriler sıralandı. Raporda, çocuklara ilişkin koruyucu ve önleyici politikalarda karşılaşılan en önemli sorunun koordinasyon eksikliği olduğu tespitinde bulunularak, bu konuda yaşanan aksaklıkların giderilmesi gerektiği ifade edildi. Çocuklara yönelik kurumların verilerini paylaşabileceği ortak bir sistemin kurulmasının önemli olduğu belirtilen raporda, kurumların uyguladığı farklı şekillerdeki psikososyal müdahale programlarının içeriği ve etkinliğinin değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi. İnternet uyarısı Çocuklar için koruyucu-önleyici politikaların yanında riskleri önlemek açısından “yönlendirici” politikaların da hayata geçirilmesinin önemli olduğu ifade edilen raporda, “Teknolojinin çocuk bakıcısı olarak kullanıldığı günümüzde, ebeveynler çocuğun tabletlerde, televizyonlarda, telefonlarda nelerle meşgul olduğunu denetlememektedir. Çocuklara yapılan müdahale programları yetişkin eğitimleri ile koordineli olmalıdır.” değerlendirmesi yapıldı.

Önceki İçerikSüper Lig Avrupa’ya açılıyor… Digiturk, yayın haklarını Look TV’ye sattı
Sonraki İçerikBeşiktaş Esports, ünlü Street Fighter oyuncusu Luffy’yi transfer etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz