Fenerbahçe, Trabzon’u devirdi, lider oldu

Fenerbahçe 5. hafta indiği koltuğa 13. haftada yeniden oturdu! Sarı lacivertlileri galibiyete Nani ve fernandao’nun golleri taşırken, 45 dakikadan fazla 10 kişi oynayan Trabzonspor maç boyu etkili olamadı.

Maça orta sahada daha organize başlayan Fenerbahçe oldu ama ilk tehlikeli akın da konuk ekipten geldi. Trabzonspor’un 6. dakikada yararlanamadığı fırsatın ardından, 11. dakikada van Persie, Diego ve Alper’in paslaşmaları sonrası Nani’nin ayağından bulduğu golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Golün ardından tempoyu düşüren ama topu da rakibe bırakmayan sarı lacivertli takım, etkili pozisyonlar üretemedi. Bordo mavililer ise orta sahanın kontrolünü rakibe kaptırınca hücuma çıkmakta zorlandı. Fenerbahçe’nin kontrollü oyuna geçmesinin ardından Trabzonsphor kendi yarı alanından daha rahat çıkmasına rağmen bu kez de topu etkili noktalara taşımakta zorlandı. Bu arada Fenerbahçe 41. dakikada Diego ile çok net bir fırsattan yararlanamadı. İlk yarının golden sonraki en önemli anı ise 42. dakikada yaşandı. Bordo mavili ekip, Alper’in 40 ve 42. dakikalarda üst üste gördüğü sarı kartların ardından sahada 10 kişi kaldı.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarı da Fenerbahçe’nin kontrolünde geçti. Ancak sarı lacivertliler bu üstünlüğü pozisyon zenginliğine dönüştüremedi. 10 kişi olmanın dezavantajını yaşayan Trabzonspor ise yine sahasından çıkmakta ve etkili ataklar geliştirmekte zorlandı. Özellikle günün etkili ismi Hasan Ali’nin sol kanattan geliştirdiği ataklarla Trabzonspor kalesini zorlayan ev sahibi ekip 62. dakikada Diego ile net bir fırsattan yararlamadı. 3 puanın liderlik anlamına geldiği maçta sarı lacivertliler, skorun tek farklı olmasının da etkisiye risk almadı ve zaten atak yapamayan rakibine açık alan bırakmadı.

Sakin ve dostane bir ortamda oynanan maçta son 10 dakika ise sinirler gerildi. Önce M`bia ve Aykut Demir ile Fernandao, ardından 2 kez Markovic ile Salih Dursun arasında gerginlik yaşandı.

Bu gergin ortam 88. dakikada gelen golle bitti. Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Fernandao, ilk golün sahibi Nani’nin ortasında ligdeki 5. golünü atıp maçın skorunu ilan etti: 2-0

Fenerbahçe: 2 – Trabzonspor: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Diego, Nani, Alper Potuk, Van Persie
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, N’doye
Goller: Dk. 11 Nani, Dk. 88 Fernandao (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 14 Aykut Demir (Trabzonspor), Dk. 24 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 38 Nani, Dk. 63 Alves, Dk. 82 Markovic (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 42 Alper Uludağ (Trabzonspor)

smh-9324_47894_7827302

Önceki İçerikLuys Magazin 2.yaş gününü kutladı. TSYD sporcusu ödül aldı…
Sonraki İçerikUçak krizi büyüyor! Rus takımları Şampiyonlar Ligi maçlarına da gelmiyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz