TRT Spor’un başarılı sunucularından Serkan Yetkin, Akşam Gazetesi’ndeki köşe yazarlığına geri döndü. 1981 yılında İsanbul’da dünyaya gelen Yetkin, 2001-2004 yılları arasında Cnn Türk, 2004-2012 yılları arasında FB Tv’de görev aldıktan sonra 2012 yılında TRT’ye transfer oldu. Maç spikerliği ve program sunuculuğu da yapan Serkan Yetkin 1 yıllık aranın ardından tekrar Akşam Gazetesi’ndeki yazısıyla okuyucularla buluştu. futbolmedya.com olarak Serkan Yetkin’e yeni görevinde başarıları dileriz.

İşte Serkan Yetkin’in dünkü Fenerbahçe – Trabzonspor maçı ile ilgili ilk yazısı;

011220151005187408139

İlk yarıdaki takım oyunu

Molde galibiyeti sonrası moraller yerindeydi. Üstüne önce Beşiktaş sonra da Galatasaray puan kaybedince motivasyonu da artmıştı Fenerbahçe’nin. Bir de liderliğe yükselmek vardı işin içinde. Tabi Trabzonspor maçının Fenerbahçe için ekstra motivasyon sağladığını da unutmamak lazım.
Mücadele öncesi en merak edilen Ozan’ın 11’de tercih edilmemesiydi. Molde maçı sonrası Ozan Tufan neden tercih edilmedi peki? Bu takımın 1. ön liberosu şüphesiz Mehmet Topal. Pereira savunma güvenliğini öncelik olarak belirleyince Josef De Souza’yı tercih etti Topal’ın yanında. Souza’nın 2. bölge baskısı ve top çalma özelliklerinden de yararlanmak istedi. Ayrıca daha fazla öne çıkan bir Mehmet Topal izledik.

Nani ile Vitor Pereira arasındaki buzlar erimiş. UEFA Avrupa Ligi’nde 2-0 kazanılan Molde maçı sonrası bu ikili görüşerek orta bir nokta bulmuş gözüküyorlar. Peki Vitor Pereira’nın derdi neydi Nani ile? Portekizli teknik adam vatandaşından daha fazla takım oyunu içinde yer almasını bireysellikten ziyade takım arkadaşlarıyla yardımlaşmasını istiyordu. İşte bu görüşme sonrası Trabzonspor maçında daha fazla pas yapan bir Nani izledik Kadıköy’de. Gol de takım oyunuyla geldi. Müthiş paslaşmalar, Alpler’in güzel asisti Nani’nin güzel golü. İlk yarı F.Bahçe’nin temposu ,paslaşması , oyunu ve top çalması dört dörtlüktü. Alper Uludağ kendini de takımını da 2 dakika içinde iyice bitirdi. Nani bu müdahalelerde de ön plandaydı.

2. yarıda 10 kişi oynayan Trabzon karşında Souza’ya gerek kalmamıştı bence. Dikkat ettiyseniz Mehmet Topal ve Souza atağa ilk yarıdaki gibi destek vermeyince, geriye yaslanınca görsellik azaldı. Alper yerine onu çıkarabilirdi Pereira. Diego değişikliği de pas trafiğini azalttı. Sadi Hoca’nın da Mehmet Ekici, Özer ve Erkan’ı oyundan alması daha fazla gol yemeyeyim düşüncesindendi. Böylece ipleri tamamen verdi. Yaşanan gerginliklerin ardındandan Nani’nin asistiyle Fernandao’nun golü 2. yarıdaki en renkli andı.
Özellikle ilk yarı için diyebiliriz ki pozisyon sadakati vardı F.Bahçe’de. Pereira’nın oyun planına sadakatten bahsediyorum. Herkes ne yaptığını biliyordu. Ne görev verildiyse onu yaptılar. Önde iyi baskı ama birlikte, takım halinde. Baskıyı da kıramadı Trabzon. Sarı lacivertli futbolcular hep birlikte yaptılar. Takım oyunuyla….
F.Bahçe kazandı ve liderliğe yükseldi. İlk yarı tamam eleştirecek bir şey yok. Ama Pereira’nın oyuncu değişikliği konusuna da dikkat etmesi lazım bence…

Önceki İçerikGökhan Gönül, Tekelioğlu’na tepkili: ‘Hadi lan bak işine’ diyor…
Sonraki İçerikSerdar Ali Çelikler, galibiyete rağmen bombaladı: Bu Pereira ile…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz