Terim: ‘Yapamazsam görevi bırakırım’

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim 5 Ocak’a hazırlanıyor. Hocaya göre genel kurul yapısı değişmeli. Tahkim, PFDK ve MHK sil baştan! Bunlar olmazsa yola onsuz devam edilebilir!

İSTANBUL’DA 2015’in ilk günlerinde yaptığı açıklamalarla ülke futbolunun çözüm reçetelerini ortaya koyan Terim, 5 Ocak 2016 günü bir yılın muhasebesini yapacak. 6-7 Ocak Manifestosu olarak nitelenen sunumunda, Türk futbolunun yapısal sorunlarının neler olduğunun altını çizen Fatih Terim’e göre çözümün yolu futbolun tepe noktasının seçim yönteminin değişmesinden geçiyor. Memleketi Adana’da, İstanbul’dakine benzer bir projeksiyon sunacak olan Türkiye Futbol Direktörü’ne göre; TFF Genel Kurulu’ndaki temsiliyetin yeniden düzenlenmesi birinci şart.

YANLIŞ AKSETTİRİLDİ

TERİM, mevcut yapıdaki %90’lık profesyonel futbolun temsil oranı nedeniyle TFF’nin özellikle Süper Lig kulüplerinin eleştirileri, hatta tehdidi altında olduğunu kalın çizgilerle altını çizerek anlatacak. Medyaya geçtiğimiz günlerde yansıyan “Tahkim, disiplin ve MHK gibi kurulları da genel kurul seçsin” görüşünü de Adana’da tam olarak ifade edecek olan Fatih Terim, konunun yanlış aksettirildiğini düşünüyor. Sunumunda Türkiye Futbol Direktörlüğü görevini ülke futbolunun gelişimi için uzun süreli ve önemli projeleri hayata geçirmek için kabul ettiğini ifade edecek olan Terim, “Bunu yapamazsam, beceremezsem veya engellenirsem, güzel günlere yürümek için başka bir yerde, başka bir seviyede, başka bir platformda mücadeleme devam edeceğim” diyecek.

TERİM’İN sunumundan konuyla ilişkili satırbaşlarının şu şekilde olması bekleniyor:

‘Kurullar farklı binada çalışmalı’

1-PFDK ve Tahkim Kurulu, yetkin adaylar arasından Genel Kurul tarafından seçilmeli. Ayrıca genel hukuk değerlendirmesine adres edilmiş tüm uyumsuzluklarda tıkanan süreci çözecek bir kurulun tekrar hayata geçirilmesi kaçınılmaz olmalı. Bağımsız çalışmalarının temini için bu 3 kurul, federasyon yönetimi ve diğer organlarından ‘farklı bir binada’ özerk çalışmalı, TFF ve diğer paydaşlarla organik bağı kesinlikle olmamalı.

‘2 yıl sonra seçim!’

2-Bağımsızlığın tam temini için bu kurulların başkan ve yönetim kurulunun seçildiği genel kuruldan 2 yıl sonra yapılacak genel kurulda seçilmesi en uygun yöntem.

‘Genel Kurul’a karşı sorumlu olmalılar’

3-MHK’NİN de Genel Kurul tarafından seçilmesiyle, 4 kurul TFF yönetimine değil Genel Kurul’a, dolayısıyla tüm futbol paydaşlarına karşı sorumlu olmalı.

‘Futbolun yayılması için…’

4-Genel Kurul yapısında futbolcu, antrenör ve hakemlerin temsiliyetinin artırılması, amatör kulüplerin sayısının ve gücünün artıp futbolun yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak.

‘Ligler kendini yönetmeli’

5-TÜM profesyonel ligleri, o ligdeki kulüp temsilcilerinden oluşan lig kurulları yönetmeli. Bu kurullar, bulundukları liglerin fikstürlerinin hazırlanmasından statların ve maç saatlerinin belirlenmesine kadar lig düzeninin planlanmasından sorumlu olmalı.

‘Daha etkin bir Türkiye Futbol Federasyonu’

6-BÖYLELİKLE sözkonusu planlama ve organizasyonlardan kurtulan TFF Yönetimi, kulüplerin denetlenmesi, futbolun yaygınlaştırılması, tesisleşme, eğitim, topluma spor kültürünün benimsetilmesi, futbol ekonomisinin büyütülmesi, elit futbolcu yetiştirilmesi ve milli takımların başarısı gibi konularda daha etkin çalışabilmeli. (vatan)

Önceki İçerikMourinho, “Futbolcularımın ihanetine uğradım” dedi, Ada karıştı…
Sonraki İçerikAziz Yıldırım soyunma odasına, kendi futbolcusunu uyarmak için inmiş!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz