Bodrum Başkan Kocadon’un Devesi Goca Bodrumlu da Kupa Kazandı

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri 130 namlı devenin katılımıyla yapıldı. Çekişmeli müsabakaların yaşandığı güreşlerde, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon’un “Goca Bodrumlu” isimli devesi Belediye Başkanlığı Kupası’nın sahibi oldu.
Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel deve güreşlerini soğuk havaya rağmen 7’den 70’e her yaştan yaklaşık 3 bin kişi izledi. Güreşleri izlemeye gelenlerden bazıları davul zurna eşliğinde eğlenip, piknik yaptı.

bodrumda-deve-guresi-heyecani_7711_dhaphoto2-300x180

URGANCILAR ZOR ANLAR YAŞADI
Bazı güreşlerin sonunda kızgın develeri ayırmakta, görevli urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşi bırakmak istemeyen develer, sahipleri ve hakemlere de güç anlar yaşattı. Bazı develer görevlileri ve bakıcılarını ısırmaya çalıştı. Develeri ayırmaya çalışanlar zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Güreşler devam ederken cazgırlar, maniler okudu.

DEVE-GURESI-KORTEJ-2

BAŞKAN KOCADON DA GÜREŞTİRDİ
CHP’li Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon da Goca Bodrumlu isimli şampiyon devesiyle arenaya girerek izleyenleri selamladı. Kocadon’un devesi, Aydın’ın Buharkent İlçesi’nden Güven Cesur’un Devran isimli devesiyle Belediye Başkanlığı Kupası için güreşti. Güreşi ‘Goca Bodrumlu’ kazandı. Kendi devesiyle arenaya giren Başkan Kocadon, centilmenlik olarak güreş sonunda kupaların verildiği yere diğer deveyi çekerek götürdü.
11.00’de başlayan ve 6 saat süren güreşlerin sonunda kategorilerinde dereceye giren diğer develerin sahiplerine de kupaları dağıtıldı. Gelenek ve göreneklere sahip çıktıklarını belirten Başkan Kocadon, vatandaşların yeni yılını bir kez daha kutlayıp, barış ve huzur diledi.

Önceki İçerikPodolski: Ben performansımdan çok memnunum!
Sonraki İçerikÜnlü jokey 30 yıl sonra apranti okulunda öğrenci oldu. Avukatı itiraz etti: Maille ceza olmaz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz