Vedat Muriç: Ekmek isteyince annem ağlardı

Giresunspor’un Kosovalı golcüsü, savaş yıllarını anlattı: “Sırplar uyarı yapmadan evleri bombalıyordu. Allah bize merhametli bir Sırp gönderdi, ‘buradan gidin’ dedi. Biz de Arnavutluk’a gittik. Şu anda dalga konusu oluyor ama o zaman annemden ekmek isteyince, bulamadığı için ağlıyordu.”

Milli Takım’a göz kırpan Giresunspor’un Kosovalı golcüsü Vedat Muric, savaş yıllarında yaşadığı aile dramını paylaştı: “Ben Türk’üm, Kosovalı’yız. Biz Osmanlı torunuyuz. Kosova Türklerini kimse inkar edemez. Türkçem çok iyidir. Kosova’da ana dil Arnavutça ama ben onu bilmeden Türkçe konuşuyordum. Türkçe aileden olduğu için önce onu konuştum. Vatandaşlığı başkanımızın büyük katkısından dolayı 3 ay önce aldım. Bir de başvuruda bulundum.

vedat-muricin-katkisi-cok-buyuk

ABDULLAH ERCAN SÖZ VERDİ
“Ama federasyondan şöyle bir bilgi geldi. Aileden 1. Derece akraba bulmadıkları için en azından 1 maç resmi milli takımda oynamam gerekiyor. En kötü 1 dakika sahaya basmam yeterli. Mert Nobre, Aurelio gibi 5 sene durup statüye geçme hakkım var. Ben Abdullah (Ercan) Hoca’yla konuştum. O çok ümitli, beni U21’e davet edeceğini söyledi. 2-3 ay var. Performansım düşerse çağıramaz, böyle yüksek gitmeli. Onun için çok çaba göstermeliyim.

SAVAŞTA ÇOK ZORLUK ÇEKTİK
“Daha önce de söyledim. Kosova’da doğdum büyüdüm, Osmanlı torunuyuz. Çok kalabalık bir aileyiz. Savaş dönemi var Sırbistan’la, bütün insanların çok zorluk çektiği, ailelerinden akrabalarından ölenler var, bizim aileden çok şükür bir şey yok. Allah yüzümüze baktı ki bize merhametli bir Sırp gönderdi, ‘buradan gidin’ dediler. Normalde hiç uyarmadan bombalıyorlardı, bizi uyardılar, biz de Arnavutluk’a gittik.

TEKLİF GELDİĞİNDE İNANAMADIM
“Şu anda dalga konusu oluyor ama ben annemden ekmek isteyince annem ağlıyordu. 2 ay zor bir sürçe geçirdik. Sonra geri döndük, o korku hala devam etti. Şu anda çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Arnavutluk’ta oynarken Eskişehir beni denemeye çağırdı. Duyduğumda inanamadım. Kampa gittim, bana çok yardımcı oldular. Ertuğrul Sağlam vardı o zaman. Yabancı sınırlaması vardı, sözleşme imzaladık, Giresun’a kiralandım. Sonra da Giresun’da kaldım, çok memnunum. Her şeyde hayır vardır. Basamak basamak çıkmak daha iyi.”

KAZANDIRMADAN ASLA AYRILMAM
“YAŞIM büyük gösterse de 21 yaşındayım. Büyük kulüplerden teklif gelmesi güzel ama ben gidecek olsam da Giresunspor’a para kazandıracağım. Bana güvenen başkanımıza da söz verdim. İsterseniz 10 yıl imza atalım dedim. Burası çok farklı bir yer, insanları çok farklı. Ben Giresunspor’u seviyorum ve burada mutluyum.”

050120161633204957336_2

F.BAHÇE’YE MESAJI VAR: TELEVİZYONDAN İZLERDİK ŞİMDİ RAKİP OLACAĞIZ
Dokuz golle ilk yarıyı tamamlayan ve krallık yarışında olan Vedat Muric, Türkiye Kupası’nda F.Bahçe ile oynayacakları maçın da büyük heyecanını duyuyor. Vedat’ın bu konudaki sözleri de ilginç:
“Erken toplandık, çünkü hocamız haklı olarak rehavet istemiyor. İlk devre iyi bittiği için kimse rahatlık olsun istemiyor. Çalışıyoruz, iyi gidiyor, yoğunuz.

HAYIRLISIYLA KAZANACAĞIZ
“Önümüzde önemli F.bahçe maçları var. 4 günde F.Bahçe ile 2 maçımız var. Ben kendi açımdan 4-5 sene öncesine kadar bu takımları kahvede televizyondan izliyordum. Şimdi karşı karşıya olacağız. Çok özel ve güzel bir duygu. Öyle bir heyecan var. F.Bahçe iyi bir takım. Çok iyi hazırlanıyoruz. Bekliyoruz şimdi inşallah hayırlısıyla kazanacağız.” (röportaj: yetkin etkin- akşam)

Önceki İçerikRıdvan Dilmen: Fenerbahçe iyi ki o maçta yenilmiş!
Sonraki İçerikİki milli sporcu, whatsapp’ta kapıştı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz