Trabzon’daki Messi: Abdülkadir

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor’un büyük umut bağladığı genç bir yıldız adayı. UEFA tarafından bile “Yeni Messi, yeni Hagi” diye tanımlanan Abdülkadir Ömür, bordo mavili forma ile 16 yaşında A Takım maçına çıkarak, Hami Mandıralı’ya ait “Trabzonspor’da en genç yaşta oynama” rekorunu ele geçirdi.

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nda da kaptanlık yapan Abdülkadir Ömür’ün sıkıntı ise boyu. 1.66 boyundaki genç oyuncunun bu açağını kapatması için özel bir program hazırlandı. 16 yaşındaki Abdülkadir Ömür’ün boyu, yüzme sporu ile uzatılmaya çalışacak.

Abdülkadir, boyunun 5 santimetre daha uzaması için özel bir antrenör eşliğinde sezon sonunda yüzme sporuna başlatılacak. (ntvspor)

abdulkadir_omur_7341

———-

Trabzonsporlu eski futbolcu ve spor yazarı Serdar Bali ise Abdülkadir’e uygulanan yöntemi esprili bir dille eleştirdi. Kendisi de kısa boylu bir futbolcu olan Bali’nin “Yüzme ile boy uzasaydı benim şimdi NBA’de basket oynuyor olmam gerekirdi” dediği facebook’taki yazısı şöyle:

“Haber ’16 yaşında ki Abdülkadir Ömürün yüzme ile boyu uzatılmaya çalışılacak. Abdülkadir’in 1,66 cm olan boyunun 5 cm daha uzaması için özel antrenör eşliğinde sezon sonu uzatılmaya başlanacağı belirtilmiş’
Bu haberi yapanların kaynağı Trabzonspor.
Eğer haber doğruysa Böyle düşünenlerin kim olduğunu merak ediyorum.
İleri zekalılara önce bir anektod anlatayım

91725_58986

Trabzon’un esnaflarından Ali Kaynar askerde başından geçen olayı şöyle anlatıyor.
Acemi askerim Bir başçavuşumuz var inanın ellerinin büyüklüğü kafam kadar.
Her gün mıntıka temizliğine gönderiyor geldiğinde bizi bir güzel dövüyor.
Artık dayak yemekten yorulmuştuk.
Yine bir gün mıntıka temizliğine gittik.
Temizliğe başlamadan arkadaşlara dedim ki.
Arkadaşlar sonbahardayız biz temizliyoruz ilerledikçe arkamızdan yapraklar yine düşüyor biz en iyisi Başçavuştan dayak yememek için ağaçların üstüne çıkalım silkeleyelim yaprakların hepsi düşsün sonra temizleriz.
Arkadaşlar doğru diyorsun dediler.
Biz başladık ağaçları silkelemeye aksilik ya başçavuş erken geldi.
İnin Lan aşağıya dedi.
Biz ağaçtan indik.
Ne yapıyorsunuz Lan diye sordu
Ben komut verip başladım. Komutanım dayak yemekten bıktık. Biz temizliyoruz arkadan yere yaprak düşüyor sizde bizi dövüyorsunuz. Bende arkadaşlara dedim ki ağaçları silkeleyelim de hepsi düşsün. Bizde komutandan dayak yemekten kurtulalım o yüzden ağaçların üstüne çıktık deyince.
Komutan “sen kim oluyorsunda Allah’ın işine karışıyorsun” deyip Beni yine dövdü
Kıssadan hisse
SİZ KİM OLUYORSUNUZDA ABDÜLKADİRİN BOYUNU UZATACAKSINIZ.
bre akılsızlar eğer Abdülkadir’in yeteneği varsa ona o yeteneği veren yeteneğini en iyi kullanabileceği boyuda ayarlayarak veriyor. Organizmanın dengesini bozarsanız bozulacak olan yetenektir aklınızı başınıza alın
Bir başka hata şudur.
Futbol adale yapısıyla yüzme adale yapısı farklıdır. Biri uzun biri kısa adale yapısı isteyen ayrı sporlardır Futbolcuyu yüzdürürseniz adale yapısı bozulur ve devamlı lif kopması yaşar.
Bu boy uzatma fikrini hangi “neyse demeyeyim”
Aklınızı başınıza alın.”

Önceki İçerikGüneş: Futbolcuların düşünce yapıları yeterli değil… Cenk: Bacaklarımız yorgun…
Sonraki İçerikPistte sular durulmuyor… Putin, doping pazarlığı yapmış!.. Aslı’dan rüşvet istenmiş…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz