Nisanı beklerken şubattan olmak

Galatasaray, kapağı açılmış ve gazı kaçmış bir gazoz gibi…
Gazoz şişede duruyor, görüntü yerinde ama ortada bir tat yok…
Galatasaray’ın bu seneki durumu da kabaca bu. Geçen sezon tüm kupaları toplayan, üstüne bir 4. yıldızı takan bu kadro çarçabuk havasının yitirdi.
Peki bu tablonun gerçek sebebi ne? “Nisanı bekleyin” diyen Mustafa Denizli’ye şubatta paydos ettiren kadro, artık olgunluk dönemine geçmesi gerekirken neden aniden emekliye ayrıldı?
Başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da tek bir neden yoktur. Futbol, onlarca unsurun ana, yüzlerce sebebin de ara belirleyici olduğu bir faaliyet. Ama özetlemek gerekirse; kısa sürede önemli başarılar kazanan kadronun doyuma ulaşması, takımın yaşlanması ve değişimin uygun şekilde yapılamaması, takım içindeki arkadaşlık ilişkilerinin oturmaması, Florya’da yönetim anlamında ortaya çıkan boşluklar, Galatasaray’daki ekonomik sıkıntıların tolere edilememesi, başkanın ve yönetim kurulunun tecrübesizliği gibi sebepler ile sıralama başlatılabilir.
Bu sebeplere, UEFA’dan geleceği söylenen ceza ve bu baskının yarattığı atmosferde Burak Yılmaz’ın Çin’e satılması da eklenebilir son kertede.

1050008-56

Kağıt üzerinde iyi bir kadro var aslında sahada. Mersin karşından, Muslera, Selçuk, Sneijder gibi dünya starları, Denayer, Carole, Yasin, Olcan gibi tempoyu yükseltecek gençler var sahada. Ama takımın havası yok. Ligde Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın arayı açması, lige motivasyonu neredeyse sıfırlamış. Bu, bir açıdan anlaşılabilir. UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Akhisar maçları hedef maçlar olarak görülebilir ama ligin bu şekilde “boşlanması”nın faturası da diğer kulvarlarda faturalandırılabilir, bunu da unutmamak gerekir.
Nitekim, kupa maçında da çok iştahlı bir Galatasaray görememiştik. Akhisar ile oynanan kupa maçında Galatasaray’ı kurtaran Selçuk ve Sneijder’in son bölümde oyuna ağırlığını koymalarıydı. Oysaki sadece yıldıza dayalı bir sistem uzun süre yol alamaz…
Mustafa Denizli’nin önünde iki temel problem bulunuyor.
1- Takımdaki arzu ve tempo eksikliğini gidererek keyif alan ve veren bir futbol çizgisine çıkarmak.
2- Orta sahasında Selçuk ve Sneijder’in olduğu bir takıma acilen (içeriden) bir golcü bulmak.
Takım enerjisini diyelim ki kendi psikolojinizle yükselttiniz, peki golcü sorununu nasıl çözeceksiniz? İşte asıl mesele bu… Galatasaray’ın bu haliyle gol “Umut”u pek yok…

BÜLENT TUNCAY

Önceki İçerikRıdvan Dilmen, Denizli’ye yol gösterdi: TRT’de yorum yaptığı, gözlem yaptığı günlerde düşündüğü gibi…
Sonraki İçerikCem Dizdar: Burak Yılmaz, Galatasaray taraftarı yüzünden gitti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz