Lise Spor Takımları ÖzÜ Cup’ta Buluşuyor

Liseler arası Spor Turnuvası ‘ÖzÜ Cup 2016’ Heyecanı Başladı

Türkiye’nin hem eğitimde hem sporda en iddialı liselerinin mücadele vereceği ‘ÖzÜ Cup Liselerarası Spor Turnuvası” nın dördüncüsü, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Spor Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Basketbol, voleybol, yüzme, satranç ve yelken dallarında yapılacak turnuva 23 lisenin katılımıyla gerçekleşecek ve 19 Nisan’a kadar devam edecek.

Özyeğin Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen turnuvaya bu yıl Galatasaray Lisesi, Hisar Eğitim Vakfı Hisar Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, İstanbul Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Özel Alev Lisesi, Özel Alman Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel Ataşehir Doğa Lisesi, Özel ENKA Lisesi, Özel Eyüboğlu Lisesi, Özel Irmak Lisesi, International Gateway Academy, Özel Saint Joseph Lisesi, Özel Sezin Lisesi, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, Vefa Lisesi, VKV Koç Özel Lisesi,Özel Üsküdar Amerikan Lisesi,Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi,Özel Saint Benoit Lisesi,Özel Notre Dame De Sion Lisesi,SEV Amerikan Koleji Özel SEV Lisesi olmak üzere toplam 23 lisenin başarılı sporcuları katılıyor.

1456906508_A____l____ta_M__zik_Spor_G__sterisi_2

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin olarak, “Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar, sportif ve sosyal yönden de gelişimlerine büyük önem veriyoruz. 2015 yılında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, çeşitli spor müsabakalarında kazandığımız 13 kupa ve 100’ün üzerinde madalya ile Özyeğin Üniversitesi’nin ‘spor alanında en başarılı ikinci üniversite’ olduğunu açıkladı. Gurur duyduğumuz bu başarıları devam ettirmek ve başarılı sporcuların üniversitemizde öğrenim görme şansına sahip olabilmesi hedefiyle üniversite adaylarına çeşitli oranlarda sporcu bursu imkânı sunuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz turnuvamızın dördüncüsünü bu yıl 23 seçkin lisemizden iddialı sporcuların katılımıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum ve tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, ilk 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. 2015-2016 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin % 87’si burslu öğrenim gören üniversite, 5 fakülte ve 3 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla; 2 enstitü bünyesinde 31 lisansüstü programla eğitim vermektedir. 5.891’i lisans, 902’si lisansüstü olmak üzere toplam 6.793 öğrencisi ve 463 öğretim elemanı ile Çekmeköy’ de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.

1456906509_zye__in___n_Spor_Merkezi_M__d__r_____nder_Atahan

Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan toplam 13.000 m2’ye yayılmış spor merkezi; 1.200 seyirci kapasitesine sahip 1.500 m2’lik kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 450 m2’lik fitness salonu ile Özyeğin öğrencilerine sporla iç içe bir yaşam sunuyor.

Lisans programlarına kayıtlı olan öğrencilerden, olimpik popüler spor branşlarında milli sporcu olan, kulüpler arası ve Üniversite Sporları Federasyonu yarışmalarında aktif olarak sporculuğunu devam ettirenlere spor bursu sağlanıyor.

Önceki İçerik“Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası” Çeşme’de yapılacak…
Sonraki İçerikFenerbahçe her yerde koşuyor: 3-1…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz