İsmail Kartal’dan çarpıcı açıklamalar: Rize’deki Fenerbahçe saldırısının üstü örtüldü

Fenerbahçe’nin eski teknik patronu İsmail Kartal, takım otobüsü kurşunlandığında yaralanan şoförün sadece 20 santim arkasında oturduğunu ve kaos çıkmaması için olayın üzerinin örtüldüğünü söyledi.

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü İsmail Kartal, çarpıcı açıklamalar yaptı…

Kartal, kurşunlama olayından, halefi Vitor Pereira’ya; Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansından, başkan Aziz Yıldırım’ın takım üzerindeki etkisine önemli değerlendirmelerde bulundu. Rize deplasmanı dönüşü 4 Nisan 2015’te Fenerbahçe’yi taşıyan otobüsün Trabzon’da kurşunlanmasından 11 ay sonra konuyla ilgili, “Olay sırasında yaralanan otobüs şoförünün sadece 20 santim arkasında oturuyordum. Ölüm beni teğet geçti. Şampiyonluğu neden kaybettik? Otobüsümüz neden kurşunlandı? Sebebi hala bilinmiyor. Kaos yaşanmaması için olay geçiştirildi” açıklamasını yapan tecrübeli futbol adamı, Fenerbahçe’nin bu sezonki durumunu ise şöyle değerlendirdi: “Çok güçlü bir kadrosu var. Her oyuncu milli takım düzeyinde. Bu durum rekabet anlamında en büyük motivasyon. Sonuçta takım 3 kulvarda birden yoluna devam ediyor.”

indir

AVANTAJ FENERBAHÇE’DE
Sarı-lacivertli takımın şampiyonluk yarışında Beşiktaş’a büyük üstünlük sağladığını dile getiren Kartal, “Zor geçeceği düşünülen Akhisar maçını haklı bir şekilde kazandı. Beşiktaş ise ikinci yarı ile birlikte dalgalı bir grafik çizmeye başladı. Merkezdeki sıkıntısı bariz görünüyor. Hücumdaki oyuncuların formsuzluğu da gözler önünde. Kupadan ve Avrupa’dan elendi, Fenerbahçe’ye yenildi. Psikolojik olarak Fenerbahçe şampiyonluğa daha yakın” diye konuştu. Teknik direktör Vitor Pereira’nın van Persie ile Fernandao’nun arasında kaldığına dikkat çeken İsmail Kartal, “Gelgitler yaşıyor. Zamanla dengeyi yakalayacağını düşünüyorum. Van Persie, takıma katkı vermek için daha fazla çaba gösterirse birinci tercih olarak daha çok şans bulabilir. Takımla problemi yoksa tabi. Büyük bedel ödenen bu seviyedeki bir oyuncu kolay kolay yedek bırakılamaz. Fernandao’nun da geçen sezonun gol kralı olduğu unutulmamalı” yorumunu yaptı.

KRİZE ‘YILDIRIM’ DOKUNUŞ
Pereira ile van Persie arasında yaşanan krizin çözülmesinde başkan Aziz Yıldırım’ın büyük desteği olduğunu vurgulayan Kartal, “Pereira ile van Persie’nin şuan verdiği görüntü, Fenerbahçe’nin iyi takım olma yolunda ilerlediğini gösteriyor. Alınan iyi sonuçlar da takımın moralini yükseltiyor” değerlendirmesinde bulundu. Fenerbahçe’nin iyi oynadığını ancak futbolunu 90 dakikaya yayması gerektiğini kaydeden Kartal, “Beşiktaş derbisine iyi başladı ama ikinci yarıda 4-5 pozisyon verdi. Oysa başladığı gibi devam etmeli. Rakibi Beşiktaş ise hücum anlamında çok iyi ama dönen toplara tehlikeli yakalanıyor. Öndeki oyuncuların defansif anlamda daha çok destek vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Fenerbahçe’nin Braga’yı geçerek Avrupa Ligi’nde finale kadar gideceğini de sözlerine ekledi.

robin-van-persie-fenerbahce_1hgw5adnqppsm1pfnqimvig51h

GALATASARAY’IN DÜŞÜŞ NEDENİNİ HERKES BİLİYOR!
Bu sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray konusunda, “3 kupayı alan takım bu sezon zirvenin çok gerisinde kaldı. Bu kadar büyük fark olmaması lazım. Ne oldu da bu kadar büyük çöküş yaşandı? Bunun cevabını herkes biliyor ama konuşmuyor. ‘Ekonomik’ diyelim. Bunu cevaplamak istemiyorum” yorumunu yapan İsmail Kartal, Galatasaray camiasının teknik sorumlu Orhan Atik’ten mucize beklememesi gerektiğini söyledi. (hakan akar-karar)

Önceki İçerikRiekerink iş başı yaptı! Galatasaray’ın yeni hocası tam bir yetenek avcısı…
Sonraki İçerikAvrupa’da Galatasaray ve Fenerbahçe’den başkası yalan…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz