Galatasaray’ın geleceği, Hollandalı yetenek avcısı Jan Olde Riekerink’e emanet

Galatasaray’ın başına geçen Jan Olde Riekerink tam bir yetenek avcısı. Hollandalı scout, Ajax’ın altyapı hocalığını yaptığı sırada Luis Suarez’den Sneijder’e birçok oyuncuyu dünya futboluna kazandırdı.

riekerink-gorev-basinda9c32d9d2a7c66e9f5f0c

Aslan’da Mustafa Denizli’nin ayrılmasından sonra göreve getirilen Orhan Atik’in pro lisansının olmaması nedeniyle takımın başına Jan Olde Riekerink geçti. Dünya devi Porto’nun başında 1, futbolcu fabrikası Ajax’ın altyapısında ise 8 sezon çalışan Riekerink, bu süreçte tam bir yetenek avcısı olduğunu gösterdi, birçok oyuncuyu dünyaya pazarladı. Sarı-Kırmızılılar’ın yıldızı Wesley Sneijder’i “Sneijder” markası haline getiren, Luis Suarez’i ise 20 yaşında takıma Groningen’den transfer eden isim olan başarılı scout, Galatasaray’ın yaz transfer döneminde kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Gregory van Der Wiel’i de yetiştiren isimdi. Klaas-Jan Huntelaar’ın henüz gençken tanıştığı ve performansının yükselmesinde etkin bir rol üstlenen Riekerink’in Porto’da görev yaptığı dönemde kadroya kazandırdığı tek oyuncu ise tanıdık bir isim: Hugo Almeida.

SON OLARAK ERIKSEN
Ajax, son dönemde eskisi gibi futbolcu çıkaramamaya başladı, dolayısıyla da performansı düştü. Son 5 sezonda sadece sansasyonel iki transfer yapan Ajax’ın, bu başarısının altındaki isim ise Riekerink’ti. Deneyimli çalıştırıcı Danimarka’dan küçük bir yaşta gelen Christian Eriksen’i yetiştirip, Tottenham’da şampiyonluğun başrolünü oynayabilecek düzeye getirmişti. Beşiktaş’ın yeni transferi Aras Özbiliz de, Hollandalı’nın elinden geçtikten sonra kariyerine devam eden isimlerden bir tanesi.

7 YIL SONRA VEFA
Ajax’ta birçok futbolcu çıkarmasına rağmen son zamanlarda yaşanan düşüş ile beraber gözden düşen ve görevi sonlandırılan Jan Olde Riekerink’e bu yaz Wesley Sneijder sahip çıktı. 9 sezon önce kendisine çok şeyler katan, takımdaki dördüncü sezonunda zirve yapmasını sağlayan Hollandalı hocaya büyük bir vefa örneği gösteren Sneijder, Galatasaray yönetimiyle görüştü ve başarılı scoutu altyapının başına getirtti. Hatta, Hamza Hamzaoğlu’nun gidişinden sonra teknik direktörlük için Riekerink’i önerdi. Sneijder, her demecinde deneyimli hocanın kariyerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

4fbe99f37c6e4be5adf07b5719ffcaf3

RIEKERINK’İN YETİŞTİRDİĞİ YILDIZLAR
Oyuncu Ulaştığı en yüksek değer (Euro)
Almeida 8.5 milyon
Sneijder 45 milyon
Anita 8.5 milyon
Emanuelson 8.8 milyon
Van Der Wiel 10 milyon
Huntelaar 20 milyon
Vertonghen 22 milyon
Suarez 90 milyon
Eriksen 29 milyon
Aras Özbiliz 7 milyon

RIEKERINK KİMDİR?
Jan Olde Riekerink, 2002 yılında Gent ile ilk teknik direktörlük görevine başladı. Orada 1 sezon kalan Riekerink, Hollanda 1. Lig ekiplerinden Emmen’in başına geçti ve 2 sene bu takımda kaldı. Başarılı hoca, sonrasında ise altyapı için çalışmaya başladı. Önce Porto altyapısında 2 sezon, sonra ise Hollanda’nın futbol ekolü Ajax’ta 4 sezon altyapının başında olan Riekerink, 4 sene ise Çin Milli Takımı’nda alt yaş kategorilerini çalıştırdı. Sneijder’in önerisi üzerine ise bu sezonun başında Galatasaray futbol akademisinin başına getirildi. (karar)

Önceki İçerikNevin Yanıt’tan ilginç çıkış: Önce antrenörler kendilerine baksın!
Sonraki İçerikİsmail Kartal, 11 ay önceki saldırı hakkında ilk kez konuştu: O gün ölüm beni teğet geçti. Olayın üstü örtüldü çünkü…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz