Adana Demirspor’da hayat var

Botaş-BGD karşılaşması için Adana’ya bir gün önceden geldim. Ayağımın tozu ile Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’ndaki Adana Demirspor-Elazığspor maçını izlemeye koyulduk. Kolay değil uzun bir zamandan beri PTT 1. Lig maçını izlemiyordum. Doğrusu karşılaşma öncesinde epeyce heyecanlıydım.
Şampiyonluk yarışında Adana Demirspor, önemli karşılaşmada Ogün Temizkanoğlu’nun takımı Elazığspor’u konuk etti. Beşiktaş kökenli Tayfur Havutçu ve yardımcıları Ömer Gülen ve Zafer Öğer yönetimindeki Adana Demirspor, ilk maçında deplasmanda Karabükspor ile golsüz berabere kalmıştı. Herkes gibi ben de bu karşılaşmanın skorunu merak ediyordum. Stada ayak bastığımda Adana Demirspor taraftarı büyük bir coşku içinde maçın başlamasını bekliyordu. Taraftarının büyük desteğini bulan Adana Demirspor, maça çok iyi başladı ve Pote ve Burak Çalık’ın attığı gollerle bir anda 2-0 öne geçti. Ancak ilk yarının bitimine yakın kalesinde bir gol görünce, soyunda odasına 2-1 öne geçti.

ADEMIR-ELAZIG2

İkinci 45 dakikada karşılaşmanın hakimi hiç şüphesiz konuk takım Elazığspor idi. Adana Demirspor çok iyi savunma yapılan karşılaşmayı 2-1 kazanarak, taraftarlarını mutlu etmesini bildi. Adana Demirspor-Elazığspor karşılaşmasının yıldızı, ne Pote, ne de Burak Çalık idi… Kiralık döneminde Şanlıurfaspor’dan transfer edilen Onur idi. Elazığspor ataklarını büyük bir başarı ile önleyen Onur, alınan galibiyette en büyük payın sahibi oldu.
Tayfur Havutçu orta sahadaki sorunu çözebilerse, Adana Demirspor’un yeniden Spor-Toto Süper Ligi’ne çıkması işten bile değil. Savunmanın göbeğinde oynayan Onur, 90 dakikayı kusursuz olarak tamamladı. Ogün Temizkanoğlu’nun takımı Elazığspor, ikinci yarıdaki futbolu ile göz doldurdu. Maddi sorun nedeniyle kan kaybına uğrayan Elazığspor’un zirve şansını iyi kullanabilmesi için, taraftarının destek vermesi gerekir.

FEHMİ ÖZGÜLER- futbolmedya.com

Önceki İçerikGalatasaray nasıl kurtulur? Mehmet Şenol, Galatasaray’ın ihtiyacı olan sihirli formülü yazdı…
Sonraki İçerik“Pereira kral da olabilir, soytarı da…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz