Spor yazarları Vitor Pereira için ikiye bölündü: Kral da olur soytarı da!

Avrupa Ligi’nde Braga’yı 1-0’la geçen ve Süper Lig ile Türkiye Kupası’nda da yoluna devam eden Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’sini spor yazarlarıyla sorduk. Bir kesim kendisini sezon başına göre geliştirdiğini düşünürken, bir kesim ise oynattığı futbolu eleştirdi ve sezon sonununu bekleyelim dedi.

Fenerbahçe’nin Braga’yı 1-0 yenerek Avrupa Ligi’nde tur için avantajlı bir skor elde etmesinden sonra spor adamları Vitor Pereira’nın performansıyla ilgili Karar gazetesine konuştu. Pereira’nın oynattığı futbolla ilgili bir kesim kendisini sezon başına göre geliştirdiğini düşünürken, bir kesim ise oynattığı futbolu eleştirdi ve sezon sonunu işaret etti.

2 AY SONRA GÖRÜŞELİM
Abdülkerim Durmaz (Spor yorumcusu): Fenerbahçe’nin Braga maçındaki performansı benim için tatmin edici değildi. Pereira’nın elde ettiği bir başarı yok. 2 ay sonra Pereira’nın durumu tartışılabilir. Ben temkinliyim, 3 kupa birden gidebilir. Lig sonunu beklemek gerekir. Pereira’yı başarılı bulmuyorum. Antalya’dan 4 gol yedi Fenerbahçe deplasmanda. Başka bir hoca olsaydı Fenerbahçe çok daha iyi durumda olabilirdi. Fenerbahçe benim arzuladığım yerde değil. 2 ay sonra konuşalım Fenerbahçe’yi şuan çok erken. Ziraat Kupası’nı alarak Pereira kendini kurtaramaz. Şampiyonluk gittiği an Fenerbahçe başarısızdır.

ZAMANA İHTİYACI VARDI
Feryal Pere (Spor yazarı): Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’den gönderileceği en kolay düşünülen fikirdi. Ben Pereira’nın oynattığı futbola sempati duyuyorum. Ben bunun gerçeğe dönüşeceğini hiçbir zaman inanmadım. Pereira’nın kafasındaki ortaya koyabilmek için belli bir zamana ihtiyacı vardı. Bence bu süre de çokta uzun sürmedi. Pereira’nın küçümsendiği bir ortam olabilir mi? Portekizli teknik adamın takıma olan katkısı da yüzde 51 olarak düşünüyorum.

KOLTUĞU GARANTİ DEĞİL
Kemal Belgin (Spor yazarı): Fenerbahçe’de şampiyonluk kazandıran hocaların da sonu gelmiştir. Aykut Kocaman, Ersun Yanal örnekleri gibi. Alınan sonuçlar Pereira için garanti değil. Fenerbahçe’nin her mevkisi sağlam oyuncusu var ve böyle bir kadroyu yönetmek zordur. Bugün hem ligde hem Avrupa’da zirveye gidişindeki en büyük sıkıntısı her mevki için büyük oyuncusu olması. Büyük kulüplerin çıkardığı 11’lerin dışında geride kalanların kaç tanesini tanırsınız? Diyelim ki UEFA ve Süper Lig’i kazandı diyelim, Pereira’nın kalıp kalmayacağı Aziz Yıldırım’ın 2 dudağı arasında. Pereira’nın oyuna katkısını yüzde 30 olarak görüyorum.

600istavroz_Z9927

KORKAK FUTBOL OYNATIYOR
Oktay Derelioğlu (Spor yazarı): Vitor Pereira daha iyi bir futbol oynatabilir. Pereira’nın korkak bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Çok defansif bir takım çıkarıyor. Fenerbahçe’nin bu futbolu beni tatmin etmiyor. Braga maçında daha önce hamle yapması gerekirken, değişikliklerde geri kaldı. Şansına Mehmet Topal olağanüstü bir gol attı, o da kişisel bir performansla oldu. Fenerbahçe’de beklerin hücuma olan katkısıyla bu başarı geliyor. Portekizli hocanın oyuna katkısı yüzde 20.

OYUN SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİ
Yalçın Türk (Spor yazarı): Sezon başında oyun olarak tatmin etmeyen bir Fenerbahçe vardı. Gönderilecek aşamaya geldiğini söyleyemem ama Pereira Fenerbahçe’nin oyun sisteminde bir değişiklik yaptı hem baskılı hem de hücum anlamında. Nani yerine Alper ve Volkan’ı kullanması da artı hanesine yazılan olumlu puanlar. Bir teknik adamın takıma katkısı yüzde 15’in üstüne çıkmaz. Pereira da bu sınırı yakalamıştır diye düşünüyorum.

BAŞKA BİR OYUN OYNUYOR
Serkan Akcan (Spor yazarı): Pereira da takımla birlikte gelişti. Kariyerindeki en önemli aşamalardan bir tanesini gösteriyor. İlk 6 haftadaki performansıyla yerlerde sürünüyordu. Oyuncular üzerindeki etkisini arttırmaya başladı. Van Persie krizini de çözmüş görünüyor. Yüksek egolu oyuncuları çok iyi idare ediyor. Volkan tercihiyle Braga maçını kazandı. Kasımpaşa maçından bu yana Fenerbahçe artık başka bir oyun oynuyor. Bir başarıda teknik adamın başarıda payı yüzde yüzdür hiç tartışmasız. Bir takım antrenöre göre şekil alır. Ligin 20. haftasına kadar kadro Pereira’yı taşıyordu. Ancak son 1 aydır Pereira takımı taşıyor. Yüzde 70 payı olduğunu düşünüyorum Pereira’nın bu başarıda. (karar)

Önceki İçerikFehmi Özgüler yıllar sonra gittiği PTT 1.Lig maçını yazı: Bu Adana Demirspor’da hayat var!
Sonraki İçerikGülleciydi, Türkiye’ye ilk altın madalyayı getiren güreşçi oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz