GALATASARAY 2012-2013 KADROSU OYUNCULARI ŞU AN NEREDELER?

Galatasaray 2012-2013 sezonunda Devler Ligi’nde fırtına gibi esmiş, Drogba’lı, Snejder’li kadrosuyla çeyrek finale kadar yükselmişti. Aradan 8 yıl geçti, bazı oyuncular futbolu bıraktı, bazıları başarılarına yenilerini ekledi, zaman aktı her şey değişti fakat o günler taraftarın gözünde hala dün gibi canlı.
Peki yıldız takımın Real Madrid’e karşı kazandığı 3-2’lik galibiyette ilk 11’deki isimleri şu anda neredeler? Egemen Köse, Futbolmedya için derledi:

Takımın Sevgilisi : Fernando Muslera
Listemizin başında geçtiğimiz günlerde yaşadığı talihsiz sakatlıkla ülkeyi yasa boğan Muslera var. 2011’de sarı kırmızı formayı sırtına geçirdiğinden beri Galatasaray kaleci sıkıntısı çekmiyor. Uruguay’lı 9 senede kazanılan 14 kupada en büyük pay sahiplerinden.

Sönen Yetenek : Semih Kaya
Geleceğin yıldızı denilen Semih, gittiği takımlarda dikiş tutyuramadı. Galatasaray’dan 2 milyon Euro’ya Sparta Praha giden Semih orada da tutunamadı, 29 yaşındaki Semih şu an kulüpsüz.

Sahadan Çok Da Uzaklaşmamış İsim : Gökhan Zan
2009’da bedelsiz takıma katılan Gökhan Zan uzun yıllar Galatasaray’a hizmet etti. 2015 yılında futbola veda etti. Futbola veda ettikten sonra televizyonlarda sık sık görmeye başladığımız emekli milli futbolcumuz 2018’de Hatayspor’da sportif direktörlük yaptı.

Futbola Uzak İntihara Yakın : Emmanuel Eboue
Eboue çizi gibi çaktı, gerçekten de ne goldü… Şampiyonlar liginde bazı anlarda takımı sırtlayan yıldız isim 2015 yılında bir dönem kulüpsüz kaldı sonrasında Sunderland ‘de kısa bir dönem oynasa da devamını getiremedi. 2016 kariyerinin sonu oldu. Ardından geçirdiği maddi sıkıntılar ve depresyonlarla sık sık gündeme geldi. Medyada intihar etmeyi düşünmesiyle anıldı.

Çok Gezip Çok Oynayan : Albert Riera
İspanyol ekibi Mallorca’yla kariyerine başlayan Riera, Bordeaux, Manchester City, Liverpool, Olimpiakos, Udinese, Espanyol ve tabi ki Galatasaray’da top koşturdu. Haliyle birçok ülkede orta üstü futbol oynadı. Bugünlerde Galatasaray’da yardımcılık görevi yapabileceği konuluyor.

Hırsın Vücut Bulmuş Hali : Felipe Melo
Son 10 yılda hem karşı takımı hem de kendi takımını en çok hırslandıran oyuncu kim deseniz, direkt Felipe Melo derim. Seveni de sevmeyeni de bol olan Pitbull, ara ara yaptığı fauller ve hırslı hareketleriyle bizim ülkemizde de gündeme oturuyor. Galatasaray’dan sonra Inter ve Palmeiras formaları giyen Melo 37 yaşına rağmen sahalarda ve dinç.

Direklerin Sevgilisi : Hamit Altıntop
Bayern Munih, Real Madrid ve ardından Galatasaray… Çok büyük ümitlerle transfer edilen Hamit isteneni tam verememiş olsa da Galatasaray’a çok şey kattı. Galatasaray’dan sonra o da tutunamadı, 2016’da emekli oldu. Hamit Altıntop artık şimdilerde TFF’de yönetici ve Türk futbolunu rayına oturtmaya çabalıyor.

Kaptan’ın Çöküşü : Selçuk İnan

Selçuk İnan, Galatasaray’a 2011’de geldi ve birkaç yıl üst düzey oynadı, ardından ortalama bir seviyede oynayan milli futbolcu şu an her oyuna girdiğinde taraftarı afakanlar basıyor. Kaptan emekliliğe yakın…

5 Senelik Rüya : Wesley Snejder
Türkiye’ye gelen kariyerli oyuncuların çoğu son demlerinde Türkiye’de oynadı fakat Snejder 5 yıl boyunca Türkiye’nin açık ara en kariyerli oyuncularından biri olarak sarı kırmızılılara üst düzey katkı sağladı. 1 yıla yakındır futbol oynamayan yıldız isim son zamanlarda aldığı kilolarla hayranlarını şaşkınlığa uğratıyor.

Dider Drogba
Drogba için bir başlık düşünmedik çünkü dünyanın neresine giderseniz gidin ismini duyunca insanlar saygıyla onun ismini anar. Türkiye’ye gelmiş belki en kariyerli oyuncu olan Drogba da bir süredir sahalardan uzak.

Daha İyisi Olabilir Miydi? : Umut Bulut
Bir çok Galatasaray’lı için yaradır, bazen iyi bazen kötü performansıyla Umut Bulut… Trabzonspor, Toulouse, Galatasaray ve Kayseri’den sonra kısa bir süre futboldan uzak kalan golcü, kış transfer döneminde Malatyaspor’lu oldu.

Önceki İçerikBeşiktaş’ın gerçek kuruluş tarihi 1839! Orhan Yıldırım’dan çarpıcı iddia
Sonraki İçerikFenerbahçe’den Hasan Ali Kaldırım’a yönelik sosyal lince müdahale: Organize ve örgütlü…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz