Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank’ın spor finansmanı alanındaki uzmanlığını ve birikimini üniversiteye taşıdığı Spor Finansmanı Sertifika Programı ikinci kez öğrencilerle buluştu. Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) iş birliği ile başlatılan ve ilk mezunlarını veren Türkiye’nin ilk ve tek Spor Finansmanı Sertifika Programı, Kasım 2016’da ikinci kez gerçekleştirilecek.

Aktif Bank’ın spor finansmanı alanındaki uluslararası birikimini akademik alanda değerlendirme hedefiyle, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde hayata geçirdiği Spor Finansmanı Sertifika Programı 1 Kasım 2016 Salı günü, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde, Aktif Bank Genel Müdürü Yardımcısı Tevfik Kınık’ın verdiği ilk derslerle başladı.

Program, dünyada ve Türkiye’de spor kulüplerinin finansal açıdan zorluklar yaşadığı bir dönemde, spor finansmanı ve spor yönetimi alanında kalifiye insanların yetişmesine öncülük etmek hedefiyle hayata geçirildi. 7 hafta sürecek program kapsamında, Aktif Bank Genel Müdür Yardımcısı Erdal Güncan, Tuğrul Akşar, Bora Koçyiğit, Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Mustafa Denizli, Anadolu Efes Pazarlama Müdürü Alper Yılmaz, Yiğiter Uluğ gibi isimlerin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi’nin spor alanında uzman akademisyenleri Doç. Dr. Gülberk Gültekin Salman, Yrd. Doç. Dr. Bülent Anıl ve Doç. Dr. Hüseyin Kaya; Spor Yönetimi ve Sponsorluk, Spor Pazarlaması ve Marka Yönetimi, Sporda İletişim, Takım Bütçelendirmesi, Spor Endüstrisi ve Ekonomisi, Spor Ekonomisi ve Yapısı, Spor Finansmanı, Yayın Hakları, Modern Stadyumlar ve Maç Günü Gelirleri, Futbol Takımı Yönetimi ve Bütçelendirme başlıklarında eğitimler verecek.

1478075497_dr-_serdar_s__merAktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, farklı disiplinlerden gelen ve spor finansmanı alanında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilerin katıldığı programa ilişkin yaptığı açıklamada, sporun bir eğlence aracı olmanın ötesinde çok büyük bir endüstri haline geldiğini belirterek,

“Sürdürülebilir başarılar ve dönemsel olarak ihtiyaç duyulan dönüşümleri gerçekleştirmek için sağlam finansal yapıların ve yönetim modellerinin hem kulüpler bazında hem de sporu yönetenler nezdinde benimsenmesi ve uygulanması gerekiyor. Bugün, özellikle futbolda, kulüplerimizin yaşadığı mali sorunların temelinde geleneksel finansal yönetişim anlayışının getirdiği aksaklıklar bulunuyor. UEFA Finansal Fair Play kısıtlamaları ve borç yönetimi gibi konularda kulüplerimiz ciddi risklerle karşı karşıya kalıyor. Bu durum aslında ülke sporu ve sporumuzun marka değeri açısından da ciddiye alınması gereken bir riske işaret ediyor. Dünyada doğru finansal yönetim modelleriyle hareket eden kulüplerin kısa süreli değil, kalıcı ve sürdürülebilir başarı stratejileri oluşturdukları, stadyum gelirlerini önemli ölçüde artırdıkları, yetiştirdikleri sporcuları çok yüksek bedellerle satarak büyük karlar elde ettikleri örnekler, doğru finansal yönetimin spor camiasının oyuncuları açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Aktif Bank’ın spor ekonomisinin sağlıklı büyümesi için kurumsal şekilde ele alınması ve oluşturulan çözümlerin kulüplere doğru yönlendirmesi yönünde katma değerli projeler ürettiklerini ifade eden Dr. Serdar Sümer, “Kulüplerin uzun vadeli yatırımlarına finansman sağlayacak kaynaklar oluşturmayı, kulüplerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi, finansal riskleri bertaraf edecek uygun çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda, kulüplerin ihtiyaçlarına yönelik yeni çözüm önerileri, gelir getirici projeler geliştiriyoruz. Türk Sporuna çok yönlü katkı sağlamayı önemsiyoruz. Bir yandan iştiraklerimizle sunduğumuz hizmetler, bir yandan da sağladığımız kredilerle Türk Sporunun finansal gelişmesine destek oluyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi ile başlattığımız bu program ile bu yönde projeler üretecek ve spor finansmanına hizmet edecek profesyoneller yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Aktif Bank Hakkında

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, spor yatırımlarına olan finansal desteğiyle spora en büyük katkıyı sağlayan kurumlarından biri haline gelmiştir. Türk sporuna çok yönlü katkıda bulunmayı hedefleyen Aktif Bank’ın, bugüne kadar yaptığı altyapı destekleri ve sponsorluk faaliyetleri 150 milyon dolara ulaşmaktadır. Bununla birlikte spor finansmanı alanında çalışmalarını yürüttüğü son 2 yıl içinde 14 spor kulübüne 1,4 milyar TL’nin üzerinde kaynak aktarmıştır.

Aktif Bank, ayrıca Vodafone Arena stat inşaatının finansmanını sağlayarak ve Türkiye’deki birçok stadın e-bilet, kamera, turnike sistemi dönüşüm entegrasyonunu gerçekleştirerek büyük spor yatırımlarının hayata geçirilmesi görevini üstlenmiştir. Aktif Bank, sporda, özellikle de futbolda sürdürülebilir başarıların mali disiplin ve doğru finansal yönetim modelleri oluşturmaktan geçtiği inancıyla, kulüplerin uzun vadeli yatırımlarına finansman yaratacak kaynaklar oluşturmayı, kulüplerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi, finansal riskleri bertaraf edecek uygun çözümler üretmeyi sürdürecektir.

Önceki İçerikFenerbahçe – Manchester United maçı TRT’de mi Tivibu’da mı?
Sonraki İçerikBruma’nın 3 puan getiren golünü GollerCepte’de 16 bin kişi izledi…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz