Erdoğan Arıpınar’ın şiir kitabı Kağıt Fener, raflardaki yerini aldı. Bir asker çocuğu olan ve babası Müfit Arıpınar’ın tayinleri nedeniyle çocukluğu Anadolu’nun çeşitli kentlerinde geçen Erdoğan Arıpınar, orta öğrenimini gördüğü Bursa ve Balıkesir Lisesi’nde, Yedek Subay Öğretmen olarak askerliğini yaptığı Erzincan Lisesi’nde iken, duygularını döktüğü şiirlerini, aradan geçen 70 yıl sonra kitap haline getirdi.
Editörlüğünü 80’li yıllarda elemanı olan ve yıllardır her alanda yardımcılığını yapan, kendisinin yetiştirdiği Gazeteci-Yazar Remzi Yılmaz’ın yaptığı Kağıt Fener kitabını, ALTERNATİF YAYINCILIK hazırladı. Eyüp Büyükbostancı’nın redakte ettiği Kağıt Fener’in sayfa düzeni ve kapak tasarımını ise Monogram Reklam Çözümleri Ltd. , baskısını ise Mutlu Print Basım yaptı.
Nisan 2024’te basılan kitap D&R’larda satışa sunuldu.
Kağıt Fener şiir kitabı, araştırma alanında basın ödülleri sahibi, Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı bulunan Duayen Gazeteci Arıpınar’ın 4. eseri.
ARIPINAR: MANA ŞAİRİN KENDİSİNDEDİR
Duayen Gazeteci Yazar Erdoğan Arıpınar, okurları için Kağıt Fener kitabının önsözünde de yer alan şu hitapta bulundu:
“Kağıt Fener’in Aziz Okuyucuları,
Osmanlı Edebiyatında sık kullanılan Arapça bir hatırlatma vardır, “Mana şairin kendisindedir’’ diye. Sizler de bu küçük Kağıt Fener’deki şiirleri şairinki gibi değil, kendiniz yorumlayın. Sevgileriniz, kaygılarınız, ümitleriniz ve yaşadıklarınız gibi… Doğduğum evde her devrin şiirleri olan kitaplar ve her dilde onları okuyan ve şiirler yazan önce asker, sonra şair olan babam vardı. Ben de kendime göre yazmaya başlamıştım. Tahsil hayatımda Bursa Erkek Lisesi’nde, Balıkesir Lisesi’nde, İstanbul’da,
Hukuk Fakültesinde, Edebiyat Fakültesinde salonların duvarlarında ve o yılları yaşayan arkadaşlarımda şiirlerimden satırlar, sesler vardır. Anılar unutulmasın diye şiirlerimden bazılarını bu
küçük kitapta topladım. Çünkü: Türk Dil Kurumu’nun kayıtlarında yer alan bir deyimimi “Kitap yıpranmayan bir öğretmendir” sözümün sonucu şiir okuyanların da öğrendikleri, anladıkları ve yarattıklarına da şahit olmuştum.
İnsanların yaşam boyunca düşünüp seslendiremediği o günlerdeki düşünce ve duygularını fısıltılar şeklinde hayata geçiren sonradan yazdığı şiirleridir. Onları okuyanlar, duyanlar içinde kendi hayatlarından şairinki gibi örnekler ararlar. Kağıt Fener’i okuyanlara bana katıldıkları için teşekkür eder, aydınlık günler dilerim.”
ERDOĞAN ARIPINAR KİMDİR?
300 yıllık İstanbullu. Erzurum, Bolu Emiroğulları, Kafkasya Berzek Beyleri kökenli bir ailedendir.
Evli (Ayten) 2 kızı (Elif, Fatoş) Damadı (Alain) ve 2 torunu (Ozan, Ece) var. Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı. 75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü ve Yıldırım Servis müdürü olarak çalıştı. Halen Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü, Basın Şeref Kartı sahibi. TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Hareketi) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok Olimpiyat izleyen gazetecisi. Araştırma alanında basın ödülleri sahibi, Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı var.