Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Çetin Emeç’in ölümünün 28. yıl dönümünde bir açıklama yayınladı.

7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in 28.ölüm yıldönümünde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bir anma mesajı yayınladı. Açıklamada şu görüşler yer aldı.

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Çetin Emeç, basına uzun yıllar emek verdi. Son Posta’da,  Hayat Dergisi’nde, Hürgün Yayınları’nda, Milliyet  ve Hürriyet’te görev yaptı. Hürriyet’teki Genel Yayın Yönetmenliği sırasında titiz çalışmasıyla ve çalışkanlığı ile gazetecilere örnek oldu. Usta bir gazeteci ve yöneticiydi. Türkiye’de basını hedef alan, şiddetin kurbanı oldu.  Karanlık güçler tarafından hedef seçildi. Çetin Emeç yaşasaydı basınımıza kazandıracak daha pek çok bilgi ve deneyimi vardı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Çetin Emeç’i sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

ÇETİN EMEÇ

1935 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Rabia Emeç, babası ise gazeteci, Demokrat Parti’nin kurucularından milletvekili Selim Ragıp Emeç’tir ve Zeynep, Leyla ve Aydın isimli üç kardeşi olan Emeç Bilge Emeç ile evlenmiş, Mehveş ve Mehmet isimli iki çocuğu olmuştu.  Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952’de babası Selim Ragıp Emeç’in Son Posta gazetesinde başladı. 1972’ye kadar Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1972 yılında Hürriyet Grubu’na geçti. Hürgün Yayınları’nın Genel Yönetmenliğini yaptığı sırada, Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlendi. Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’e geçti. 1986’da genel koordinatör olarak Hürriyet Gazetesi’ne döndü.

7 Mart 1990’da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye’deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan’la birlikte öldürüldü. Naaşı Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi. Çetin Emeç’in ölümünün ardından, Sadun Tanju’nun yazdığı, “Çetin Emeç-Bir Basın Şehidinin Anatomisi” adlı kitap 1992 yılında yayımlandı.

Çetin Emeç cinayetinde olay yerine ilk giden gazeteci olan Burak Ersemiz, 28 yıl önce yaşadıklarını anlattı: “Vurdular vurdular Çetin’imi vurdular”

Önceki İçerik10 yıllık yayın hayatına son verecek olan NTV Spor’un kapacağı tarih kesinleşti…
Sonraki İçerikÇetin Emeç cinayetinde olay yerine giden ilk gazeteci olan Burak Ersemiz, 28 yıl önce yaşadıklarını anlattı: “Vurdular vurdular Çetin’imi vurdular”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz