UEFA’nın ekonomik yaptırımları transferdeki uçuk atılımları azalttı.

Salih Uçan ile kaçarak giden Emenike dönünce insan doğal olarak “UEFA sayesinde uçan da kaçan da döndü” diye düşünmekten kendini alamıyor..

Finansal Fair Play’le boğuşan Galatasaray’ın da eski yıldızlarını değerlendirmesini bekliyoruz.
Yıllardır har vurup harman savuran kulüpler, bütçeleri dernek yapısından kurtulup anonim şirket mantığıyla yönetilmeye başlayınca daha da düzelecek diye bekliyoruz.
Asılnda futbol federasyonu kulüplere lisans onayı vermeden önce gelir gider tablosuna baksa ve son kararını böyle kullansa, sanki daha da iyi olacak gibi diyoruz…

Kılıç’ın Rio hedefleri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile önceki akşam Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde iftar yaptık. Eski bakan Suat Kılıç basınla daha sık bir araya gelirken Çağatay Kılıç spor basınının önde gelen isimleriyle ilk kez buluşuyordu. Çağdaş bir kişiliğe sahip olan Çağatay Kılıç’ın yavaş yavaş spor teşkilatının yol haritalarını kavramış olduğunu gördük..
Konuşmasının satır aralarından isim vermese de Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın teşkilatı eleştiren yazılarından rahatsız olduğunu anladık.. Bakanın en doğru tespiti ise bürokratik oligarşi ile mücadeleye başlaması oldu. Kılıç, Milli Eğitim bünyesindeki okullarda boş duran spor salonlarının zimmetlenme nedeniyle mahalleliye açılamamasını yaptıkları bir protokolle aşmak üzere olduklarını söyledi.

Doğrusu bu çok sevindirici bir haber. Kılıç’ın verdiği bir başka sevindirici haber de vücut geliştirmeden alınan örnekleri hesaba katmazsanız doping olaylarında inanılmaz bir azalma olduğuydu. Bilmeyenlere hatırlatmak istiyoruz doping testleri artık farklı yapılıyor. Sporcudan alınan örnekler artık uzun süre saklanıyor ve gelişen teknolojiyle birlikte tekrar değerlendiriliyor. Yani bir başka anlatımla sporcudan 2008 yılında alınan örnekte o zaman doping olgusuna rastlanmamışa bile aradan 10 yıl geçtikten sonra yapılan tetkik ile işin aslı ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde kendisinin özel kalem müdürü olan Çağatay Kılıç kendisini anlatırken, “O zamanlar başbakanımız kendisine dert yananları bana yönlendirirdi. O zaman 27 yaşındayım. Gelen bana bir bakar “Bu çocuk mu halledecek’ diye içinden geçirirdi. Rio Olimpiyat Oyunları’na en üst sayıda sporcu ile katılıyoruz. Umarız sonuçlar da hepimizin istediği düzeyde olur” dedi.

Unutmadan Bakan Kılıç, Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar yapılan tesis sayısının 1700 olduğunu belirttikten sonra son 14 yılda 1700 tesis daha yapıldığını açıkladı..
Tesis açmak elbette çok önemli, içlerini boş bırakmamak ise hepimizin elinde.

Önceki İçerikDenizBank taraftarlarla Fenerbahçeli futbolcuları buluşturuyor
Sonraki İçerikFikret Orman: Gökhan Gönül ile ilgili konuşanlar karşısında Beşiktaş’ı bulur

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz