Hukukçu Gurur Gaye Günal: Galatasaray’a ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler

Hukukçu Gurur Gaye Günal, Galatasaray’ın aldığı 1 yıllık men cezasını yorumladı. Günal “Galatasaray Dupont yerine başka bir avukatla çalışabilirdi” açıklamasında bulundu.

UEFA’dan bir yıl Avrupa’dan men cezası alan Galatasaray’da her ne kadar camia +1 yıldan kurtulunduğu için memnun olsa da hukukçu Gurur Gaye Günal, daha iyi bir avukatla daha iyi bir sonuç alınabileceğini ifade etti.

TÜRK AVUKAT DAHA İYİ OLURDU
Sarı-Kırmızılıların avukat seçimini eleştiren Günal; “Dupont, Galatasaray’ın daha önce de birlikte çalıştığı bir avukat. Bir meslektaşımı eleştirmeyi doğru bulmuyorum ama Türk meslektaşlarımız daha iyi olabilirdi bu görev için. Yabancı dile hakim biri seçilebilirdi” dedi.

109598

CAS’A GİTMEMEK DOĞRU BİR HAREKET
Galatasaray’ın UEFA’dan 1+1 yıl ceza bekliyorken, 1 yılla kurtulmasını ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ olarak nitelendiren Günal “Galatasaray’ın mevcut performansı dikkate alındığında dolayısıyla en mantıklı yol CAS’a gitmeden 1 yıllık cezasını çekip, bir sonraki sezon için Avrupa’ya hazırlığını yapması” ifadelerini kullandı.

YÖNETİCİLER KULÜBÜ TEMSİL EDER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın UEFA’ya yönelik “Niye Galatasaray’a ceza veriyorsunuz, ceza suçlu olan yöneticilere verilmeli” çıkışıyla ilgili de “UEFA’nın kuralları belidir. Yönetici kendini temsilen orada bulunan biri değil. Kulübü temsil etmek üzere o koltukta oturuyor. Bu nedenle cezayı kulüp ve şu anki başkanı çekecek. Şampiyonlar Ligi’ne katılacak olan yönetici değil ki, kulüp katılacak. Yöneticiyi seçen de kulüp, seçmeseydi o zaman” diye konuştu.

CAS CEZAYI ARTIRABİLİR
CAS’a başvurunun Galatasaray’ı nasıl etkileyeceği yönündeki soruyaysa Günal “Bazı durumlarda cezanın miktarını artırılmasını söyleyebilir ama burada böyle bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. CAS’ın yapılan bir duruşmayı sil baştan yeniden inceleyebilme yetkisi var. Daha ağır cezayı gerektirecek bir hususta ise davayı geri göndererek veya yeni bir karar verebilir” ifadelerini kullandı. (karar)

Önceki İçerikRvP: Futbolcu olmasaydım kesin…
Sonraki İçerikNevin Yanıt’tan ilginç çıkış: Önce antrenörler kendilerine baksın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz