Nevin Yanıt ilk kez konuştu

Pistlere geri dönen milli atlet Nevin Yanıt doping cezasıyla ilgili konuştu-A+0YORUM YAZÜç yıl aradan sonra pistlere muhteşem bir dönüş yapan Nevin Yanıt Baltacı Karar’a özel açıklamalarda bulundu. Milli atlet, Türk sporundaki doping sorunuyla ilgili imalı konuştu.

Nevin Yanıt
Nevin Yanıt

Kolay değildi. Atletizm dünyası Nevin Yanıt Baltacı’nın üç yıl aradan sonra pistlere nasıl döneceğini merakla bekliyordu. Çok insan onun için “Artık bitti” dedi ama Nevin’in dönüşü muhteşem oldu. Cezasının bitiminden 16 saat sonra çıktığı pistte 60 metre engelli de Dünya Salon Şampiyonası barajına sadece 1.5 metre yaklaşmıştı. Mutluydu. Bu derece ona 100 metre engelli yarışı için bir referans olmuştu. Peki Nevin Yanıt Baltacı bu üç yıllık süreçte neler yaşamıştı? Milli sporcu, eşi Serkan Baltacı ile birlikte Karar’a konuştu.

YANIT, DÜNYA ATLETİZM CAMİASINA NASIL BİR YANIT VERECEK?
3 yıl aradan sonra büyük bir sorumluluktu bu yarışta koşmak. Hedefim Dünya Salon Şampiyonasıydı. Barajı geçseydim çok daha mutlu olacaktım. Bacaklarımda iyi dereceler var. 100 metre engellide barajı aşıp Olimpiyatlara üçüncü kez katılacağıma inanıyorum. Ben bekleneni verdiğimi düşünüyorum. İyi bir dönüş yaptım bu bana moral oldu. Bundan sonra çok iyi çalışacağım. Bir sürü soru işaretleri vardı. Ayrıca yeni bir antrenörle yola çıktık, yaz ayları benim için çok yoğun geçecek. 100 metre engele Mayıs ayı sonunda başlayacağım. Benim için her katılacağım yarışın ayrı bir özelliği olacak. Bulabildiğim her yarışa gireceğim, pes etmeyeceğim. Kendime geleceğim. Takozu, engeli çok özlemiştim, hasret giderdim.

2012-06-30_nevinfinalde

-Bu ceza seni nasıl etkiledi. Pişman mısın?

Ben yapmadım abi. Neyin ne olduğunu da bilmiyorum. Tek bir şey söyleyeceğim. Ben ilaç almadım abi, almadım…

-Bu süreçte en çok neye üzüldün?

Yarışa çıkamayıp uzakta kalmak psikolojimi çok bozdu. Mersin’de adımın verildiği tesislerde Akdeniz Oyunlarında yarışmak büyük bir şerefti kısmet olmadı. Cezamı bitirdim, adımın yaşadığı atletizm tesislerinde büyük başarılara imza atıp tarih yazacağımı düşünüyorum. Bu üç yıllık ayrılıkta tek mutluluğum evliliğim oldu.

-Sence engel nedir?

Koşarken engelleri hiç görmüyorum. Hayatımda engelleri de tanımıyorum. Tanımış olsaydım geri dönemezdim.

-Engele takılmak nasıl bir duygu?

Her engel bana daha çok hırs veriyor. Ben onları bir basamak olarak kullanıyorum.

-Hangi engel seni korkutur? Engelleri aştıkça neler hissediyorsun?

En tehlikeli engel birinci engeldir. Mutluluğa bir adım daha yaklaştığımı düşünürüm.

-Sence rekor nedir?

Rekor benim için sınırı olmayan bir şey. Ben rekorları hedef almıyorum. Rekorlara da hiç önem vermiyorum. Benim için önemli olan ünvandır.

-Avrupa madalyasını geri gönderirken ne hissettin?

Abi hiçbir şey hissetmedim. Madalya çok önemli, ancak orada taktılar sonra geri aldılar. Benim ruhum, beynim bedenim, kalbim orada.

nevin_yanit__tur___100m_hurdles_w__winner-3580-1457384422

-Sence sporcular bu doping illetinden nasıl kurtulur?

Önce antrenörler bir şey öğrensin. Fazla bir şey söylemeyeceğim.

-Sence doping nedir?

Sporcu iyi bir antrenman yaptığı sürece formda olur. İlaçla alınacak bir şey değil bu. İyi antreman yaptıktan sonra her şeyi başarırsınız. İnanç ve hırs en büyük dopingdir.

-3 yılı nasıl geçirdin?

Birinci yıl çok önemli işler yaptım. Önce evlendim. Ailemle iyi günler geçirdim, sahaya girmedim. Piste bakamadım. Uzun bir süre spor eşyası giymedim. İkinci yıl kilo aldım. Eşim Serkan Baltacı yavaş yavaş beni yeniden spora dönmemi teşvik etti. Eşimin sayesinde tekrar pistlere döndüm. Yoksa ben artık atletizme dönmek istemiyordum. Psikolojik çöküntü yaşadım. Eşim, ‘yeni bir antrenörle başla’ dedi. Şimdi yeniden atletizme başladığım için çok mutluyum. Ve herkese örnek olması için tekrar döndüm. İyi ki evlendim. Cezamın bana kattığı en güzel şey eşimdir.

ÖZEL BİR ŞEY YAPMADIM
Nevin’in “Beni yeniden atletizme döndürdü” dediği eşi Serkan Baltacı, “Ben özel bir şey yapmadım. Pişmanlık duymaması için bunu fark ettirmeye çalıştırdım. Nevin 60 ve 100 metreleri koştukça kendini mutlu hissediyor. Nevin’i üç yıl sonra yeniden pistlere döndürdüğüm için ne mutlu bana. Nevin’in yaşantısı çok disiplinlidir. Yatma kalkma saatleri bellidir. Antrenman saat 09.30 başlarsa, 07.00’de uyanır. Nevin’in yeniden sporuna dönüşü beni çok mutlu etti” dedi. (celal demirbilek- karar)

Önceki İçerik“Galatasaray yanlış avukat tercihi yaptı! Galatasaray’a ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler…”
Sonraki İçerikRiekerink iş başı yaptı! Galatasaray’ın yeni hocası tam bir yetenek avcısı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz